Чи зможуть ФОПи з регіонів, які вийшли з «червоної зони», отримати виплати

гроші для фоп
Фото ілюстративне

Фізичні особи — підприємці (ФОПи) і наймані працівники з регіонів, які вже вийшли з «червоної зони», також зможуть отримати по 8 тисяч гривень компенсації за карантин. Гроші можна буде отримати один раз у 2021 році.

Про це сказав заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу.

«Звертаю увагу, що законом визначено можливість отримання такої допомоги одноразово протягом 2021 року у разі, якщо відповідний регіон віднесено або було віднесено протягом лютого-березня, або надалі буде віднесено до зони „червоних“ карантинних обмежень», — сказав Музиченко.

Заступник міністра зазначив, що, відповідно до законодавства, надається 30 календарних днів на можливість звертатися із заявками.

Музиченко також повідомив, що жителі регіонів, які в лютому-березні були віднесені до «червоних» зон і вже вийшли з них, також мають право подати заявки на отримання такої допомоги.

«Тепер що стосується тих регіонів, які були раніше віднесені до «червоних» зон обмежень, тому що частина з них зараз знаходиться в «червоній» зоні, частина була віднесена до них в лютому-березні, і вони могли вже вийти з «червоних» зон. Закон визначає, що з моменту набуття чинності законом і плюс 10 днів, у всіх громадян, які проживають, працюють в регіонах, які були раніше або знаходяться в«червоній» зоні, є можливість протягом 30 днів звернутися за допомогою», — сказав Музиченко.

Заступник міністра додав, що якщо регіони надалі будуть відноситися до «червоних» зон, то з моменту прийняття відповідного рішення Державною комісією буде також встановлено термін, протягом якого можна звернутися за оформленням допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: