Платні камери допомогли залучити у держбюджет 3,3 мільйона гривень

sizo-696x464
Платна камера у Львівському СІЗО. Фото з архіву редакції

Експериментальний проєкт «Платні камери» допоміг залучити у держбюджет вже 3,3 мільйона млн гривень.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська у Telegram за підсумками наради.

«Міністр доповів, що реформа пенітенціарної системи триває. Експериментальний проєкт «Платні камери» вже допоміг залучити у держбюджет 3,3 мільйона гривень», — зазначив прем’єр.

Як зазначив Шмигаль, цього року Уряд також готує до приватизації 8 закритих в’язниць, частина з яких вже передана у Фонд держмайна для проведення аукціонів.

«Ці кроки допоможуть залучити додаткове фінансування для таких закладів пенітенціарної системи та покращити умови життя людей, які там перебувають», — наголосив він.

За словами прем’єра, учасники наради також обговорили питання медичного забезпечення, харчування, дотримання прав та належних побутових умов людей, що перебувають у закладах пенітенціарної системи.

Про проєкт

У Мін’юсті впровадили цей експерементальний проєкт у квітні нинішнього року, аби кошти, зібрані за користування такими камерами, спрямовували задля відновлення безкоштовних та не залучали туди кошти платників податків, себто українців.

Такі камери діють у 22-ох містах України.

Згодом очільник відомства Денис Малюська анонсував продаж подарункових сертифікатів на перебування у цих камерах, мовляв, це хороша ініціатива, аби до неї залучити чиновників, політиків і суддів. ІА Дивись.info запитувала в експерта про доцільність такої ідеї: із висновками можна ознайомитись тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: