Міська дитяча лікарня Львова візьме участь у міжнародному проєкті з отоларингології

лікарня
Фото ілюстративне

Міська дитяча клінічна лікарня міста Львова візьме участь у соціально-важливому міжнародному проєкті «Гаряча лінія для батьків дітей, які не пройшли слуховий скринінг». 

Про це повідомила учасниця проєкту, лікар отоларинголог дитячої лікарні Мар’яна Черкес.

Проект відбудеться за підтримки Фонду GIZ (німецька організація з міжнародного співробітництва), і створений для того, щоб надати батькам допомогу в складній психологічній ситуації, прискоривши процес прийняття діагнозу та подальшого звернення за кваліфікованою медичною допомогою. 

З її слів, основною метою проекту є фахове консультування батьків дітей з порушенням слуху, своєчасна кваліфікована допомога новонародженим дітям з цією патологією, формування бази даних пацієнтів, які потребують слухопротезування, кохлеарної імплантації та подальшої слухової реабілітації, тощо (так як це є у всіх європейських країнах).

«Така соціальна ініціатива буде першим досвідом комплексного підходу до практик раннього втручання, прискорить звернення батьків за кваліфікованою допомогою, поліпшить якість слухової реабілітації дітей та прискорить їх подальшу соціалізацію. Крім того, дуже віримо, що послужить прикладом для організації та функціонування загальнодержавної програми раннього слухового втручання в Україні в цілому», - прокоментувала Мар’яна Черкес.

Зі слів головного лікаря дитячої лікарні Дмитра Квіта, таке навчання та інформаційна робота з батьками є надзвичайно важливими для здоров’я дітей.

«Ми вкотре закликаємо батьків усіх новонароджених дітей – здорових і з будь-якими патологіями, приходити до нас на раннє виявлення порушень слуху за допомогою сучасних діагностичних методів. Не потрібно чекати до того часу, поки батьки запідозрять, що дитина погано чує тощо, тим більше до 3-х років, коли вже є затримка мовного розвитку дитини. Адже, чим скоріше виявляється патологія, тим легше її скоригувати для подальшого повноцінного життя дитини.

На базі нашої консультативної поліклініки працює сучасний аудіологічний кабінет з новітніми інструментами для скринінгу слуху у новонароджених. Також такі обстеження є можливість пройти у ЛОР-відділенні та відділенні патології новонароджених та недоношених дітей нашої лікарні на Орлика. Для батьків дітей неонатального віку не обов’язково мати електронне скерування від сімейного лікаря. Достатньо зателефонувати за номером телефону: 0676710444; 293-07-35; 293-07-38 і записатися на консультацію до лікаря – аудіолога», - пояснив Дмитро Квіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: