Кримінальне провадження щодо знищення дерев у парку в Жовкві поновили

DSCF7063-min
Фото з архіву.

Кримінальне провадження через незаконну порубку дерев у міському парку Жовкви поновлено.

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуку народна депутатка Галина Васильченко.

«Історія почалась ще в далекому 2016 році. Тоді стартувала так звана реконструкція парку в місті Жовква, який є одним з небагатьох в Україні прикладів садово-паркового мистецтва XVII ст. Однак замість реконструкції мешканці міста отримали самовільну вирубку дерев», – написала Галина Васильченко.

І зазначила, що в благоустрої парку, очевидно, насправді і не були зацікавлені, оскільки зник паспорт об’єкта, який стояв там роками.

«У 2018 році Держекологічна інспекція провела перевірку та встановила невідповідність у частині проєктної документації щодо кількості дерев, які підлягали законній зрізці. Тож місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом здійснення самовільної порубки дерев. Однак провадження успішно декілька разів закривали і жодних висновків так і не було зроблено за всі ці роки. А парк продовжує занепадати», – зазначила народна депутатка.

Вона додала, що скерувала звернення до Генеральної прокуратури щодо перевірки об’єктивності, тривалості та неупередженості процесу досудового розслідування в кримінальному провадженні.

«І от у відповіді мені повідомили, що провадження поновили. Я дуже сподіваюсь, що ця справа матиме логічне завершення. І винні будуть притягнені до відповідальності. Продовжуємо тримати ситуацію на контролі», – резюмувала Галина Васильченко.

Нагадаємо, Жовківська міська рада у листопаді 2016 року оголосила тендер на понад 2 мільйони 400 тисяч гривень, а 14 грудня була підписана угода з підрядником.

Згідно із угодою, протягом двох тижнів, які залишилися до кінця 2016 року, було передбачено витратити понад 290 тисяч гривень (без ПДВ) озеленення, пішохідні доріжки, огорожу, колони, велосипедні доріжки. На 2017-ий – озеленення, пішохідні доріжки, автомобільні доріжки, велосипедні доріжки, огорожу, колони, електроосвітлення, монтаж обладнання, устаткування. Останній етап роботи – липень-жовтень 2017-го.

2018 року Жовківська міська рада підписала нову угоду вартістю у майже півтора мільйона гривень з тим самим підрядником.

Другий тендер 2018 року передбачав ті ж роботи з певними коригуваннями. Згідно з технічним завданням, підрядник мав, зокрема, провести озеленення, висадивши 34 клени, 670 метрів живої огорожі, 2680 саджанців самшиту і засіявши понад 7 тисяч кв м партерних, мавританських і звичайних газонів. Другий розділ технічного завдання стосується огорожі – фундаменти, стовпці, ланцюги, фарбування тощо. Третій – колон. І нарешті – монтаж устаткування, а саме: 26 лавок, 12 урн для сміття, 17 ліхтарів, 2 бра, 36 ламп.

Читайте також: 900 тисяч, виділених на реконструкцію парку в Жовкві, повернулися у спецфонд через «помилку»

Тим часом виконанням робіт зацікавилася Держекоінспекція і виявила невідповідність між кількістю зрізаних дерев у «Замковому парку» Жовкви і проєктною документацію. Відтак зібрані матеріали були передані у поліцію та прокуратуру. Але далі відкриття і закриття кримінального провадження справа не просунулася.

Додамо, що 18 січня нинішнього року слідчий суддя Жовківського районного суду Володимир Мікула задовольнив клопотання слідчого поліції про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42019141150000005 від 18.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України на шість місяців, тобто до 18 липня 2021 року. Йдеться про зловживання владою або службовим становищем.

До речі, це вже третє поспіль продовження термінів досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: