На базі «Львівської політехніки» створять Міжнародний інноваційний центр Східної Європи

політех
Фото з відкритих джерел

На базі Наукового парку Національного університету «Львівська політехніка» створять Міжнародний інноваційний центр Східної Європи. Він займатиметься розробкою стратегічного плану «розумне місто».

Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Сьогодні, 27 квітня 2021 року, підписано Меморандум про співпрацю Міністерства розвитку громад та територій з некомерційною британською організацією «Всесвітній форум розумних міст» (WSCF). Розвиток проєкту розпочнеться зі Львова.

Ідеєю втілення проєкту є пошук стартапів, які розроблятимуть рішення для Smart City. Цільове завдання для стартапів – створення моделей, які спрямовані на розв’язання найбільш глобальних проблем міст, зокрема Львова.

«Мінрегіон наразі активно працює над створенням інноваційної інфраструктури в регіонах. Державна стратегія регіонального розвитку на 2021-2027 роки передбачає, що одним із завдань регіональної політики є запровадження інноваційних технологій у системи управління розвитком міст на засадах концепції Smart City. Цифрова трансформація регіонів має відбуватись із застосуванням інструментів «розумного» містобудування, просторового планування та побудови інноваційних екосистем», – зауважив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Суть плану Smart city полягає в розумному підході до керування містом та його ресурсами. Керувати можуть всі, хто живе у місті та працює: влада, комунальні служби, представники бізнесу і громадяни. Проєкт передбачає спрощені технології користування сервісами, які пропонують міські установи. Основними напрямами Smart city є: безпека в місті, медицина, освіта, транспортна система, електроенергія та формування міста як креативного центру.

Завдяки активній участі в проєкті «розумного міста» Україна буде позиціюватися як центр інноваційної екосистеми в Східній Європі. Проєкт «розумного міста» заснований на державно-приватному партнерстві.

Британська некомерційна організація Всесвітній форум розумних міст (WSCF) має значний досвід роботи у проєктах «розумних міст» та наразі працює над кількома такими проєктами в країнах ЄС, США, Великій Британії та В’єтнамі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: