Польща планує поставити 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca в Україну

астра

Польща планує поставити 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca в Україну у травні-червні.

Про це повідомили в уряді Польщі у відповідь на інформаційний запит «Укрінформу», повідомляє «Європейська правда».

«Конкретний термін поставок вакцини в Україну значною мірою залежатиме від динаміки поставок AstraZeneca (а також попередньо і вакцини інших виробників) до Польщі. Для здійснення поставок потрібно також узгодити юридичні і технічні аспекти, над якими працюють зацікавлені сторони. Беручи це до уваги, можливим терміном передачі вакцини українській стороні є травень-червень», - повідомили у пресслужбі уряду Польщі.

У Варшаві підкреслили, що з огляду на «вагу цього процесу у двосторонніх відносинах» польська сторона намагатиметься, аби попри зменшення поставок AstraZeneca до Польщі, цю вакцину було поставлено в Україну «упродовж наступних двох місяців».

Водночас на цей момент уряд Польщі не розглядає можливості збільшення обсягів вакцини AstraZeneca чи вакцини інших виробників, яку буде перепродано Україні. У Польщі також не виключили можливість допомоги в майбутньому Україні у процесі вакцинації.

«Не виключено, що пізніше, в залежності від перебігу постачання вакцини і процесу щеплення в Польщі, розглядатимуться сценарії подальшої допомоги нашим сусідам»,- наголосили в уряді Польщі.

У лютому Польща підтвердила, що отримала запит від України щодо перепродажу вакцин від коронавірусу. Угоди ЄС про закупівлі вакцини допускають неприбутковий перепродаж препаратів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: