Помер бурий ведмідь Юра, якого вилучили з пансіонату «Байка»

20210412_092206-1-min-696x522
Фото зі сайту Держекоінспекції Карпатського регіону.

У реабілітаційному центрі бурого ведмедя НПП «Синевир» помер ведмідь Юра, якого було вилучено з пансіонату «Байка».

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

«Унаслідок багаторічного утримання ведмедя в неналежних умовах він перебував у жахливому стані. Тварина мала новоутворення на очах та надмірну вагу (вдвічі більшу за норму). І це зовсім не дивно, враховуючи її невідповідне харчування у пансіонаті: власник годував Юру солодощами та газованими напоями. А тісний вольєр не давав можливості ведмедю для рухової активності, що вкрай важлива для диких тварин»,— пише у своєму пості Андрій Мальований.

Через загострення хронічних захворювань Юрі необхідне було термінове хірургічне втручання. На жаль, операцію він не пережив.

Для виявлення причини загибелі фахівці зробили розтин тварини. Пластикова пляшка, дерев’яні предмети, небезпечні кількаметрові гельмінти – це лише неповний перелік того, що було знайдено у шлунку ведмедя. Крім того, спеціалісти виявили набряк легень та збільшені у розмірах внутрішні органи.

«Сьогодні тисячі тварин по всій Україні, що знаходяться у приватних власників, не мають належних умов утримання та адекватного догляду. На відміну від випадку з ведмедем Юрою більшість таких фактів знаходяться поза увагою громадськості. В результаті тварини, серед яких і рідкісні, гинуть у жахливих умовах.

Тож якщо ви стали свідком порушення прав диких тварин, звертайтесь до Держекоінспекції. Ваше звернення є підставою для проведення позапланової перевірки, під час якої можуть прийматись рішення про вилучення тварини. Своєю небайдужістю ви можете врятувати життя», — нагадує Мальований.

Нагадуємо, що ведемедя утримували з 2009 року в неволі, на турбазі «Байка», що в Косові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: