Який вигляд мають щойно відреставровані скульптури на храмі Пресвятої Євхаристії у Львові (фото)

IMG_9445

У Львові завершився останній етап реставрації храму Пресвятої Євхаристії (колись — Домініканського собору). Зокрема, йдеться про відновлення чотирьох центральних скульптур святині.

Сьогодні, 18 травня, збережені скульптури та чашу на фасаді храму освятили. Торік роботи проводили та фінансували фахівці з Інституту «Полоніка», утвореного при Міністерстві культури Польщі та займається реставрацією спільної культурної спадщини країни у всьому світі.

Львів співпрацює з інституцією з 2007 року.

Додамо, що реставраційні роботи у храмі тривають уже чотири роки. За кошти місцевого бюджету тут відреставрували дах, вікна та сходи. Відновленням вітражів опікувалась Марічка Шумська.

Керівниця управління Лілія Онищенко каже, що останніх чотири скульптури, які вимагали втручання реставраторів, були у поганому стані та могли от-от обвалитися. Деякі елементи були втрачені, зокрема бракувало тих символів, які зараз позолочені сяють над храмом.

Нагадаємо, торік у грудні українські та польські реставратори відновили неоготичну каплицю на Личаківському цвинтарі, яка перебувала у аварійному стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: