До Дня вишиванки у Славському відбудеться низка заходів

вишиванка
фото: Sol-Legas . Information

Святковий флешмоб, концерт та інші розваги пройдуть 20 травня до Дня вишиванки у Славському.

Про це повідомили в пресслужбі селищної ради.

Там кажуть, що об 11:00 біля пам’ятника Шевченку у Славському відбудеться святковий концерт та флешмоб, який підготували місцеві школярі.

« Родзинкою свята стане показ мод, представлятимуть національний одяг. А ще нашого Кобзаря одягнуть у вишиванку», - додають у відомстві.

Згодом, о 12:00 біля пам'ятника І. Франку в Тухлі відбудеться святковий концерт та флешмоб. У КЗ «Публічно шкільна бібліотека» та філії проведуть книжково-ілюстративну виставку «Вишиванки - свято української душі».

Аналогічні флешмоби відбудуться у всіх народних домах.

Додамо, ідея проведення такого свята виникла в Чернівецькому національному університеті навесні 2006 року. Один зі студентів Ігор Житарюк прийшов на пари в вишиванці, яка тоді була не дуже популярним одягом на кожен день. Студентка Леся Воронюк запропонувала всім в університеті прийти у вишитих сорочках.

На першу таку акцію зібралося не більше 10 студентів з факультетів історії, політології та міжнародних відносин.

За словами одного з організаторів Всесвітнього дня вишиванки Олександра Ткачука, дата проведення такого свята – третій четвер травня – виникла не відразу, але першочергова ідея одягнути вишиванку стосувалася саме буднього дня, а не святкового. Тому згодом зупинилися саме на третьому четверга травня. З тих пір День вишиванки еволюціонував з невеликої студентської акції в глобальний міжнародний рух для українців по всьому світу. Сьогодні цей день відзначають більш ніж в 70 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: