У Львові хочуть відродити колишні «Карпати», об'єднавши три клуби

5c59bd5678359_karpaty_lvov
Фото з відкритих джерел.

Стосовно цього зараз відбуваються переговори між «Карпатами» Львів й Галич-Бурштин з другої ліги та ще одними «Карпатами» з аматорської ліги.

Про це у програмі «ТаТоТаке» розповів журналіст Андрій Сеньків, інформує «Еспресо.Захід».

Фактично йдеться про об'єднання тих клубів, які залишилися в регіоні після розпаду «Карпат»: команди Олега Смалійчука, команди з Галич та новоутворення, яке започаткував відомий підприємець Володимир Матківський минулого літа, і до створення якого залучено чимало екскарпатівців.

Андрій Сеньків так описав ситуацію з об'єднанням клубів:

«Карпати» Львів (Смалійчука) серйозно розглядають «Карпати» Галич, як команду, на базі якою вони зможуть відродити легендарний клуб. Грубо кажучи, "Карпати" Галич виходять з другої ліги у першу і перейменовуються у «Карпати» Львів, повертаючи собі стару емблему. Проте підвищення у класі для них зараз малоймовірне, оскільки команда займає лише третє місце у своїй групі.

Також, за моєю інформацією, відбуваються переговори про приєднання до цього проєкту ще й третіх «Карпат», які створює відомий підприємець Володимир Матківський і які зараз виступають у аматорській лізі. Ці перемовини вже вийшли на рівень конкретики і мали б призвести до об'єднання всіх трьох клубів у єдині «Карпати» Львів.

У разі, якщо «Карпати» Галич не вийдуть у першу лігу, то «Карпати» (Матківського) вже подали заявку на отримання атестату для участі у змаганнях у другій лізі. Тоді Галич знімається з чемпіонату, а в другу лігу реєструються підопічні Матківського. Якщо ж Галич виходить, то об'єднується з командами Смалійчука і Матківського і перейменовуються у «Карпати» Львів зі старою емблемою і спадковістю".

Нагадаємо, ФК «Карпати» Львів утворилися у 1963 році також шляхом об'єднання команд СКА та «Карпати». Клуб фактично припинив існування у 2020 році, не догравши чемпіонат 2019-20 років у Прем'єр-лізі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: