Україна вимагає негайного звільнення білоруського опозиціонера Протасевича

nexta
Фото з відкритих джерел.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що затримання білоруського журналіста Романа Протасевича є черговою атака на свободу слова з боку влади, і вимагають його негайного звільнення.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Вчергове тривожні новини з Білорусі. Цього разу у Мінську затримано білоруського журналіста Романа Протасевича. Чергова атака на свободу слова з боку білоруської влади.Вимагаємо негайного звільнення. На час утримання під вартою права затриманого мають бути безумовно ґарантовані»‚ – йдеться у повідомленні.

Екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін додав, що Лукашенко перейшов «червону лінію» моральності, посадивши за допомогою винищувачів літак, на якому в Вільнюс прямував колишній редактор опозиційного каналу Nexta Роман Протасевич, він став на шлях повітряного піратства та державного тероризму.

Нагадаємо, вчора, 23 травня, У Мінську затримали опозиційного білоруського журналіста Романа Протасевича, колишнього редактора головного опозиційного телеграм-каналу Білорусі NEXTA, а нині редактора телеграм-каналу «Білорусь головного мозку».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: