Від початку року на Львівщині про сімейне насильство повідомляли майже чотири тисячі разів

насильство жінок1
Фото (ілюстративне), з відкритих джерел

Від початку року поліцейські Львівщини відреагували більш ніж на 3,5 тисячі звернень, пов’язаних з домашнім насильством.

Як зазначили у пресслужбі відомства, за результатами розгляду звернень до адміністративної відповідальності притягнуто 1974 кривдників, з яких — 173 жінки та 8 неповнолітніх.

«Відносно кривдників протягом поточного року винесено 925 термінових заборонних приписів, у 369 випадках з яких прийнято рішення про примусове залишення кривдником місця проживання (перебування) постраждалої особи», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні створили онлайн-щоденник для постраждалих від домашнього насильства

Водночас щодо осіб, які неодноразово вчиняли домашнє насильство, поліцейські Львівщини відкрили 90 кримінальних проваджень, до суду скеровано 60 обвинувальних актів.

Там додають, що на профілактичний облік за п'ять місяців нинішнього року взято 1626 кривдників. Загалом, на сьогодні дільничними офіцерами поліції Львівщини здійснюється профілактична робота з 4773 кривдниками, які вчинили домашнє насильство.

Читайте також: Заручники ситуації: як домашнє насильство впливає на наших дітей

Куди звертатись по допомогу

Якщо ви є жертвою домашнього насильства у будь-яких його проявах (фізичному, психологічному, сексуальному, економічному тощо) або володієте інформацією про вчинення домашнього насильства стосовно ваших рідних, знайомих, сусідів - звертайтеся на оперативну лінію 102.

Також можна звернутися на безкоштовні «гарячі лінії» для жертв домашнього насильства - 15-47, 0-800-500-335 (зі стаціонарних телефонів) та 116-123 (з мобільних телефонів), або на «гарячу лінію» безоплатної правової допомоги 0-800-21303.

Яка ситуація в Україні

Торік за домашнє насилля засудили 921 особу в Україні.

Кількість звернень щодо домашнього насильства впродовж 2020 року зросла на 66% — це пов’язують із пандемією. Не кожна жертва звертається в поліцію. Тому реальну цифру ми можемо тільки здогадуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: