В Україні створили онлайн-щоденник для постраждалих від домашнього насильства

IMG_4545
На фото виставка-експозиція, яку розгорнули у Львові та у інших українських містах у межах акції «16 днів протидії гендерно зумовленому насильству». Грудень, 2020 рік.

В Україні запустили онлайн-платформу для жертв домашнього насильства «Мені здається». Вона працює у форматі щоденника, на сторінках якого постраждалі від насильства можуть анонімно розповісти свою історію та прочитати розповіді тих, хто так само переживає важкий етап.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції України.

«Багато історій жертв насильства схожі між собою, тому на платформі вони виділяються в спецкатегорії. Також кожна людина, яка пише свою історію, за бажанням може залишити свої дані для зворотного зв'язку. Кожна історія опублікована абсолютно анонімно, однак публікацією можна поділитися в соціальних мережах і мессендежерах», - сказано в повідомленнях.

Читайте також: «Річ у тім», або Історії домашнього насильства з шістнадцяти предметів (фоторепортаж)

Крім того, на платформі можна знайти контакти спеціальних служб, куди можна звернутися за допомогою в разі домашнього насильства.

Додамо, що з початку 2020 року в Україні поліція зареєструвала понад 170 тисяч заяв та повідомлень з приводу домашнього насильства, найбільше – від жінок.

Читайте також: Домашнє насильство в умовах карантину: як уникнути

Раніше генпрокурорка України Ірина Венедіктова заявляла, що пандемія стала каталізатором росту насильства в Україні. Від початку року зафіксовано 2,7 тис. правопорушень за статтею домашнє насильство, проти 1,5 тисяч у 2020 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: