«Путін має Лукашенка в кишені...», — Павло Клімкін 

klimkin-gdb.voanews.com
Фото з відкритих джерел

За повну зупинку транзиту територією Білорусі виступає колишній міністр закордонних справ України.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

«По-друге, США і не тільки мають почати бити по активах родини Лукашенка за межами Білорусі», — сказав Павло Клімкін у програмі «Підсумки з Анною Валевською» на Еспресо.TV.

Дипломат наголосив, що останні події в Білорусі є великим викликом, великою  проблемою для України. «Те, що зробив Лукашенко грає насправді на Путіна, і тепер Путін має Лукашенка в кишені... Путін намагається домовитись про те, щоб проковтнути Білорусь, в ідеалі взагалі приєднати або мати її як частину своєї реальності, а, по-друге, що для нас дуже небезпечно - розмістити там повністю російські війська. І це для нас з кордоном з Білоруссю у тисячу кілометрів - шалений виклик на майбутнє».

І саме це, на думку екскерівника українського МЗС, має стати однією з тем розмови президентів США і Росії Джо Байдена та Володимира Путіна. «У Кремлі постійно скиглять, що НАТО підходять до кордонів Росії. Тож Байден має сказати, що російські війська в Білорусі - це загроза для нас, США, для наших євпропейських союзників і для наших партнерів таких як Україна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: