У МЗС пояснили, як покинути територію Білорусі

кордони
ілюстративне фото

Через закриття авіасполучення з Білоруссю українці не зможуть повернутися в Україну авіашляхом, проте громадяни зможуть скористатися сухопутним кордоном.

Про це повідомили в пресслужбі посольства України в Білорусі в Facebook.

Громадянам України, які будуть з 26 травня авіаційним шляхом прибувати в Білорусь з території третіх країн з метою транзитного проїзду для повернення в Україну, потрібно заявити про мету прибуття на прикордонний контроль.

У разі отримання дозволу на транзит необхідно протягом 24 годин виїхати наземним транспортом в Україну. Відзначимо, такий маршрут популярний у громадян України, які на літаках добираються до Росії і навпаки.

«Наразі на українсько-білоруському кордоні функціонують пункти пропуску для автомобільного сполучення «Мокрани — Доманово», «Мохро — Дольск», «Нова Рудня — Виступовичі», «Олександрівка — Вільча», «Нова Гута — Нові Яриловичі», «Веселівка — Сеньківка», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Щоби зупинити авіарейс, потрібна серйозна причина і докази, – експерт з питань авіації

Водночас у разі в’їзду в Білорусь з території України або з третьої країни (не з метою транзиту), потрібно пред’явити ПЛР-тест і пройти десятиденну самоізоляцію. Тільки після цього можна буде виїхати в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: