Віднині білоруська авіакомпанія припиняє сполучення з вісьмома країнами

belavia195embraer
Фото з відкритих джерел

Білоруська компанія «Белавіа» скасовує авіасполучення з містами восьми держав.

Про це повідомили в пресслужбі авіаперевізника 27 травня.

«У зв’язку з наявністю заборон на виконання рейсів з боку низки країн, авіакомпанія «Белавіа» змушена скасувати польоти з 27 травня по 30 жовтня 2021 року за такими напрямками: Варшава, Мілан, Амстердам, Рим, Франкфурт, Берлін, Мюнхен, Ганновер, Відень, Брюссель, Барселона, Калінінград», – сказано в повідомленні.

Пасажири можуть змінити дату вильоту або повернути повну його вартість без штрафів протягом року з моменту придбання для невикористаних і частково використаних авіаквитків.

Кількома днями раніше «Белавіа» призупинила польоти в аеропорти Києва, Львова, Одеси і Харкова. Призупинення польотів в Україну пов’язано із забороною українського уряду на виконання авіарейсів до Білорусі, яка вступила в дію з опівночі вівторка, 26 травня.

Нагадаємо, що літак з білоруським опозиціонером Романом Протасевичем затримали в Мінську 23 травня. Він перебував на борту Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса. Під час польоту літак посадили через фейкове повідомлення про мінування. Потім пасажирів відправили на повторний огляд, де Протасевича й затримали. Дозвіл на посадку борту Ryanair дав особисто самопроголошений президент Олександр Лукашенко. Він же розпорядився підняти в повітря винищувач МіГ-29 для супроводу літака. На момент запиту про посадку борт Ryanair перебував ближче до Вільнюса, ніж до Мінська.

Читайте також: Щоби зупинити авіарейс, потрібна серйозна причина і докази, – експерт з питань авіації

Провладні білоруські ЗМІ повідомили, що пілоти нібито звернулися до диспетчерів Мінська, хоча літак вже майже перетнув кордон з Литвою. Представники авіакомпанії Ryanair заявили, що про загрозу на борту рейсу Ryanair Афіни-Вільнюс екіпажу повідомили саме диспетчери з Білорусі, а потім дали вказівку перенаправити літак до аеропорту Мінська.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: