Без черг для всіх охочих: як працює центр вакцинації на Арені Львів (фоторепортаж)

IMG_5317

У другий день роботи центру вакцинації від COVID-19 на Арені Львів помітно більше людей, аніж учора. Втім львів’яни досі не надто активно користуються можливістю провакцинуватися.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info, який відвідав центр вакцинації сьогодні, 30 травня.

Отримати дозу вакцини CoronaVac може будь-хто охочий, при цьому навіть не потрібно попередньо реєструватися та очікувати на дзвінок. На вході можна або показати своє ім’я в попередній черзі, або ж просто записатися на місці.

Завдяки великим приміщенням Арени Львів в центрі вакцинації - ані натовпів, ані черг. Столи з анкетами та місця для вакцинованих (медики просять людей почекати на місці 30 хвилин після щеплення) розташовані на дистанції. Саме це очікування - найдовший етап процесу, реєстрація, анкетування та сам укол займають кілька хвилин.

За офіційними даними, в перший день роботи центру дозу вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovak отримали майже 400 львів'ян. Другу дозу кожен щеплений має отримати через 28 днів. Центр працює на вихідних з 10:00 до 19:00.

У Києві центр вакцинації від COVID-19 запрацював на базі Міжнародного виставкового центру. Там у перший день роботи вакцинували від коронавірусу 1395 жителів столиці.

Вакцину китайського виробника Sinovak масово закупили для українців у МОЗ, тож отримати її кожен громадянин може безкоштовно. При цьому CoronaVac поки не внесена ВООЗ до переліку таких, які включатимуть в цифровий ковід-сертифікат, або ж "цифровий зелений сертифікат" ЄС. ЄС розглядає можливості в'їзду повністю вакцинованих українців (це означає, що від введення другої дози вакцини минуло 14 днів), але лише тими вакцинами, які є у відповідномі переліку ВООЗ. Організація розглядає можливістю включення CoronaVac до цього списку, але остаточного рішення поки що немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: