Чи проводитимуть цього року випускні вечори на Львівщині

школа
Фото ілюстративне, з архіву редакції

Нинішній навчальний рік у школах завершується по-різному, однак навчання не триватиме довше ніж до 1 липня.

Через пандемію торік лінійок з нагоди останнього дзвоника не проводили, а випускники здебільшого скасовували святкові заходи. Натомість у 2021 році, незважаючи на карантин, який ще триватиме щонайменше до 30 червня, рішення щодо випускних вечорів та урочистої частини ухвалювали на свій розсуд.

Як повідомили ІА Дивись.info в управлінні освіти та науки Львівської ОДА, жодних перепон щодо святкувань у школах ставити не планують, а те, який вигляд матиме свято останнього дзвоника для випускників, вирішуватиме керівництво навчального закладу.

«Щодо випускних у нас не надавали ніяких рекомендацій, порад чи застережень. Єдине що, до урочистих завершень навчального року давали рекомендацію провести лінійки до 31 травня. У якому форматі – теж вирішують директори шкіл, лиш би із дотриманням карантинних норм. Але деякі школи щоби витримати навчання, згідно із законом, не встигли закінчити навчальних рік, то вже вони самі корегують і пост-фактум проводять або не проводять святкові заходи. А до випускних балів чи ресторанів ми не маємо діла, все вирішують батьки з класними керівниками», – відповіли в пресслужбі департаменту.

Читайте також: Дороге задоволення: на Львівщині можуть закрити понад 20 шкіл

Водночас у Міносвіти також радять утриматися від проведення масових заходів, позаяк небезпека поширення коронавірусної хвороби досі існує, проте директори закладів можуть враховувати протиепідемічні вимоги в регіоні.

В управлінні освіти міськради ІА Дивись.info також розповіли, що там не можуть регулювати формат випускних у школах Львова.

«Випускні – це справа учнів та їх батьків. Вони (випускні — ред.) точно не можуть бути організовані у приміщеннях школи, але як саме запланували всі школи – такої інформації не збирають», – прокоментували нам у відомстві.

Лінійка, вірші і вальс

Марія, мама випускниці з Новояворівська, розповідає, що випускний у її доньки буде традиційним і проводитиметься на подвір'ї школи з кульками, віршами та вальсом, а неофіційна частина пройде у міському ресторанчику.

Абітурієнтка Таня каже, що в сільській школі більшу увагу приділили передвипускним дійствам — влаштували День дитинства із переодяганнями у піжами та смішні вбрання, та все ж урочиста лінійка з нагоди останнього дзвоника пройде під стінами навчального закладу із врученнями свідоцтв про закінчення школи, привітаннями молодших класів і танцем з батьками.

Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: