Уряд виділив ще 1,4 мільярда гривень на карантинні виплати ФОПам

гроші 1
фото ілюстративне

Кабінет міністрів спрямував додаткові 1,4 млрд грн на одноразові виплати по 8 тисяч гривень ФОПам і найманим працівникам, які постраждали від посилення карантину.

Відповідні зміни містить урядова постанова №543 від 31 травня 2021 року.

У квітні на виплати фізособам-підприємцям і найманим працівникам із держбюджету спрямували раніше виділені 1,4 млрд грн. Гроші отримали 175 тис. ФОПів і найманих працівників.

Водночас було зареєстровано понад 360 тисяч заяв на виплати ФОПам і працівникам малих підприємств, що майже вдвічі більше передбачених і потребує приблизно такої ж суми держдопомоги.

Нагадаємо, з 19 квітня 2021 року розпочався прийом заявок на отримання 8 тис. грн допомоги від держави. Виплати по 8 тис. грн громадянам і бізнесу у «червоних зонах» здійснюються після подання заявки на порталі або в застосунку «Дія».

Програма держпідтримки підприємців і найманих працівників буде доступна впродовж 2021 року для всіх областей, які потрапляють до «червоної» зони. Національний банк не стягуватиме з банків комісію за проведення операцій у СЕП із надання держдопомоги бізнесу під час посиленого карантину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: