За три місяці у Львові можуть з’явитися нові станції для підзарядки електрокарів, – Ігор Зінкевич

Електрозаправна станція
Фото з відкритих джерел.

У Львові запрацювала робоча група з представників ЛМР, які розроблятимуть напрацювання розвитку електроавтомобільної мережі.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

«Міська влада ще з 2017 року заявляла, що Львів буде рухатися в ногу з інноваціями та зменшуватиме кількість двигнув внутрішнього згоряння на електричні. Був підписаний меморандум, але на тому все й зупинилося. Бо нічого конкретного в тому напрямку не було зроблено. А бажання купляти електричний транспорт прямо залежить від наявної інфраструктури. Мова не про дороги, а про підзарядні стації. Так, уночі можна робити це вдома, але в місті вдень мають бути такі станції, щоб не виникало питання, куди їхати. На сьогодні в центральній частині міста працює чи не єдина діюча станція — на вул. Січових Стрільців», — каже Ігор Зінкевич, голова комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності.

Після дослідження питання стало зрозуміло, що для встановлення нової електрозарядної станції потрібне окреме відведення земельної ділянки для того, щоб вона мала адресу, й тоді відповідна компанія може прокласти електрокабелі, які проводитимуть достатню кількість електроенергії.

«У «Львівенергозбут» просять адреси для станцій підзарядки авто. Тому на сесії міської ради нам потрібно винести ухвалу конкретно під ці земельні відведення, щоб там точно не виникли якісь МАФи, а були лише зарядні станції для автомобілів», — говорить Зінкевич.

За словами міського депутата, за бажання до кінця літа у Львові може значно розширитися мережа підзарядних станцій для електрокарів

«Якби була воля всіх керівників, то можна все зробити й за три тижні. Але я думаю, що вдасться за два-три місяці. Наша партія («Варта») разом з бізнесом уже закупили сім таких станцій, готові їх встановити. Загалом, на мою думку, цих стацій має бути багато й вони мають бути зручними. Якщо нормою закону встановлено, що 10% паркових місць мають бути відведені для людей з інвалідністю та маломобільних груп, так само 10% мають бути відведені для можливості підзарядки електрокарів», » зазначив Ігор Зінкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: