У Мін'юсті пояснили, як святкувати випускні вечори в Україні в межах карантину

602e4e4-dzbonyk-755
Фото: UZHGOROD.NET.UA

Зважаючи на те, що Україна щонайменше до 30 червня перебуватиме в адаптивному карантині, абітурієнтам радять утриматись від проведення випускних вечорів з нагоди закінчення школи.

Як пояснили в Міністерстві юстиції, з огляду на це, рішення про проведення випускних вечорів ухвалюють керівники закладів освіти.

Читайте також: Чи проводитимуть цього року випускні вечори на Львівщині

«Також навчальні заклади можуть самостійно визначати формат проведення подібних заходів. Рішення повинні ухвалюватись з урахуванням епідеміологічної ситуації та запроваджених обмежень у регіоні», - кажуть у відомстві.

Якщо у закладах освіти вирішили все ж таки проводити випускні вечори, вони мають бути проведені з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, а саме:

  • наявність засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно (якщо захід відбуватиметься в приміщенні);
  • перебування не більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі);
  • наповненість залів до 50 відсотків місць у кожному окремому залі;
  • за сприятливих умов на свіжому повітрі;
  • із дотриманням соціальної дистанції (1,5 м);
  • обмежуючи присутність глядачів, у тому числі батьків.

Разом із тим, особливо необхідно звернути увагу на власне самопочуття. Якщо наявні симптоми ГРВІ, то краще залишитись вдома та звернутись до лікаря і не наражати на небезпеку інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: