Коли у Львові відновлять подачу гарячої води

45602

Гідравлічні випробування у Львові обіцяють завершити унаступного понеділка, 21 червня.

Гідравлічні випробування у Львові обіцяють завершити наступного понеділка, 21 червня. Водночас гаряча вода має з'явитись і в Залізничному районі.

Про це ІА Дивись.info розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Олександр Одинець.

«На сьогодні ще триває робота з усунення недоліків в результаті гідравлічних випробувань. По графіку відновлення «Львівтеплоенерго» ми поки що вкладаємося: ймовірно, гаряче водопостачання відновимо й раніше», – зазначив він.

Зі слів Одинця, попри те, що у Залізничному районі подачу гарячої води відтермінували через численні недоліки на водопроводах, вона теж має з'явитися 21 червня. Раніше за цими адресами гідравлічні випробування мали завершитись ще три тижні тому, 3 червня.

«Ми трохи вийшли за межі графіка, бо недоліки, які виявили під час випробовувань, були суттєвими і потребують масштабних ремонтних робіт — вирішили все виконати остаточно, щоби в майбутньому не виникало проблем та не довелося перекривати подачу гарячої води знову», – додав директор відомства.

Нагадаємо, що підготовка до опалювального сезону у Львові цього року розпочалась раніше, ніж планувалось – з 20 травня. За інформацією ЛМКП «Львівтеплоенерго», у перший тиждень тепловики виявили 13 проривів на трубопроводах та ще майже три десятки дефектів.

Фото з архіву редакції, ілюстратвине

Для гідравлічних випробувань трубопроводи теплових мереж заповнюються охолодженою водою, температурою не нижче 5°С та не вище 40°С. Випробування здійснюються за підвищеного тиску. В такий спосіб виявляють слабкі місця в тепломережах. Якщо прилади фіксують зниження тиску, це є ознакою пошкодження. У межах цього також проводиться «нульова» зупинка ТЕЦ-1 – це ремонти парових котлів, турбогенераторів, систем очистки води хімводоочистці, які не можна виконати коли ТЕЦ працює.

Читайте також: Що ми п’ємо: Львів цьогоріч повністю перейде на новий спосіб знезараження води

Окрім цього, нинішнього року вперше під час гідравліки не припиняли подачу гарячої води до основних лікарень.

Мар’яна КОВАЛЕНКО

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: