У Львові стерилізуватимуть безпритульних котів

IMG_5575-630x420
Фото з архіву редакції.

Депутати Львівської міської ради підтримали петицію щодо надання субсидій приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів.

Петицію ще 25 листопада 2020 року зареєстрував Руслан Кошів.

За словами автора петиції, у місті відсутній належний облік безпритульних котів, а комунальна структура, яка за це відповідає, неспроможна справитись із їхньою безкоштовною стерилізацією – для цього необхідно чекати 5-6 місяців у черзі.

«Мешканці міста, волонтери змушені за свої кошти стерилізувати тварин у приватних клініках, влітаючи у добрі кошти. Бо стерилізація кота виносить 400-600 грн, а кішки 600-800 грн. Зрозуміло, що у цій ситуації не кожен мешканець може собі це дозволити, що зумовлює дальше розмноження безпритульних тварин у геометричній прогресії» – йдеться у тексті петиції.

Автор пропонує за рахунок бюджету Львівської МТГ виділити субсидії приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів і кішок у розмірі 400 грн за кота та 600 грн за кішку.

Читайте також: Як функціонуватимуть модерні годівнички для львівських котиків без господарів (фото)

«У нас прийнята ухвала регулювання численності безпритульних котів у 2019 році. Вона діє до 2025 року. Щорічно виділяються кошти на стерилізацію тварин – як котів, так і собак. На цей рік у нас передбачені кошти у сумі 1 млн 450 тис. грн, яких достатньо для стерилізації 600 тварин. Цю процедуру ми можемо забезпечити потужностями ЛКП «Лев». Тому при виділенні додаткових коштів, ця петиція мала би актуальність», - пояснив начальник управління житлового господарства ЛМР Владислав Іванов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: