Як функціонуватимуть модерні годівнички для львівських котиків без господарів (фото)

IMG_5555

У Львові опікуються бездомними тваринами, забираючи їх у прихисток ЛКП «Лев» та доглядають за ними. Однією із ініціатив комунального підприємства є створення котівничок та розташування їх по місту для підгодовування котів вулиці.

У Львові опікується бездомними тваринами, забираючи їх у прихисток, ЛКП «Лев». Однією із ініціатив комунального підприємства - є створення котівничок та розташування їх по місту для підгодовування котів з вулиці.

Уже встигли придбати 20 конструкцій, що будуть локалізованими за певними адресами. За ними доглядатиме опікун-волонтер кожного району.

Андрій Пінчук, тимчасовий очільник ЛКП «Лев» зазначає, що станом на 2019 рік у Львові налічується близько шести тисяч кішок і котів без господарів, яких годують навпроти під'їздів або за будинками небайдужі мешканці, утім допомога має різні сторони.

По-перше, довкола саморобних годівничок вирує анисанітарія, а також деякі мешканці скаржаться на ініціативу охочих погодувати котів і чинять супротив.

«Виникла ідея зробити таку конструкцію, де буде інформативна табличка, на якій буде вказано, що коти захищені ухвалою Міської ради, і це буде статичним місцем, де люди можуть прийти та погодувати котиків», - додав Андрій Пінчук.

Вартість такої конструкції складає півтори тисячі гривень. Цього разу для Львова їх виготовили 20 одиниць за кошти благодійників, що пожертвували гроші на котівнички.

Директор ЛКП «Лев» додає, що в майбутньому планують встановити близько 100 котівничок біля тих будинків, де є котики.

Адміністраторка Львівського комунального підприємства Ірина Шевченко підкреслює, що за санітарним станом котівничок будуть вести нагляд.

«Мисочки легко знімаються, їх важливо мити щодня після годування, на їхньому місці залишати одноразові посудини з водичкою, а також корм для котиків, конструкція є дуже легкою в обслуговуванні», - говорить Ірина Шеченко.

Олена Гуменна, опікунка котівничками по вулиці Лінкольна розповідає, що скільки себе пам'ятала, завжди намагалась підгодовувати котиків і кішок біля будинку, в якому мешкає.

«Волонтер — це офіційна назва. Я скільки тут живу, скільки часу стараюсь підгодовувати котиків. Коли в черговий раз я прийшла в ЛКП «Лев» і принесла вуличну кицю на стерилізацію, дізналася, що є такий договір, і я можу стати опікуном у своєму районі», - розповідає дівчина.

Коти є невід’ємною частиною екосистеми міста, оскільки є природніми дератизаторами територій, на яких проживають.

Зараз на вулицях міста розміщено 9 котівничок:  6 у Франківському та 3 у Шевченківському районі міста.

Проєкт реалізовується виключно за благодійні кошти донаторів ЛКП «Лев». Щоб пришвидшити реалізацію, кожен охочий може долучитись фінансово.

Для цього необхідно перейти на сайт lkplev.com, натиснути кнопку DONATE, обравши призначення платежу «Вклад у благоустрій Львова. Придбання 100 котівничок».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: