Що у деклараціях львівських посадовців (частина третя)

декларації
Головне фото: depositphotos.com.

Ще в грудні минулого року Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Щоправда через війну у реєстрі можуть бути не всі декларації.

«Якщо ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу», – зазначено у повідомленні від НАЗК.

Там також пообіцяли, що повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

А поки що ІА Дивись.info зібрала ті декларації про доходи львівських управлінців та виконавців, до яких є доступ.

фото: nazk.gov.ua

Що у деклараціях львівських посадовців за 2022 рік - читайте тут.

Що у деклараціях львівських посадовців за 2023 рік - читайте тут.


Андрій Залівський

46-річний Андрій Залівський є міським головою Червонограда із 2015 року. Раніше Залівський працював заступником мера Червонограда, був депутатом місцевої ради, а також – помічником нардепа Ігоря Васюника.

Міський голова Червонограда оприлюднив декларацію про доходи за 2023 рік. Посадовець задекларував 700 тис. грн зарплати та їздить на кросовері Toyota RAV4. Про це стало відомо з сайту НАЗК після того, як декларації посадовців знову стали публічними.

Як вказано у декларації, у 2023 році Андрій Залівський отримав 704 тис. грн зарплати у Червоноградській міськраді та 10 тис. грн за надання майна в оренду. Його дружина Леся вказала 110 тис. грн зарплати, яку вона отримала у відділі освіти Червоноградської міськради, а син Богдан отримав 16,8 тис. грн стипендії у Червоноградському професійному гірничо-будівельному ліцеї.

Андрій Залівський є власником п’яти земельних ділянок та житлового будинку (83 м2) у селі Завишень, що розташоване між Червоноградом та Сокалем. Із 2019 року посадовець має також квартиру у Червонограді (67,5 м2). У останні роки Залівський не купував нової нерухомості.

Очільник Червонограда їздить на авто Toyota RAV4 (2021 року випуску), яке він придбав у 2021 році за 847 тис. грн. Син посадовця наприкінці 2022 року став власником мотоцикла Musstang MT200 (2022 року випуску) – у декларації вказано, що його вартість 11,8 тис. грн.

Заощадження мер Червонограда зберігає готівкою та у банку – 200 тис. грн, а його дружина вказала 8 тис. доларів готівкою.

Андрій Залівський/фото із соціальних мереж

Степан Кубів

62-річний Степан Кубів є народним депутатом України трьох скликань. Кубів є випускником двох львівських університетів, очолював банки «Львів» та «Кредобанк» і два роки був депутатом Львівської облради від «Фронту змін». Майже півроку у 2014 році очолював Нацбанк та був членом РНБО, а згодом став представником президента у ВР. Він був першим віце-прем’єр-міністром та міністром економічного розвитку України.

Як вказано у електронній декларації, у 2023 році Степан Кубів отримав 719 тис. грн зарплати у Верховній Раді, йому також компенсували 644 тис. грн на виконанні депутатських повноважень та 90 тис. грн на проїзд. Окрім цього, нардеп отримав 268 тис. грн від надання майна в оренду, 251 тис. грн пенсії та 52 тис. грн зарплати за сумісництвом у Національному авіаційному університеті та ННЦ «Інститут аграрної економіки».

Степан Кубів із дружиною Світланою мають низку об’єктів нерухомості. Зокрема, вісім земельних ділянок та житловий будинок (174 м2) у Східниці, а також по одній – у Зимній Воді, Пустомитах та Києві. У столиці Степан Кубів має також житловий будинок площею 276 м2. У Львові нардеп задекларував приміщення закладу громадського харчування (85 м2), майстерню, нежитлові приміщення (115 м2, 109 м2, 64 м2, 48 м2), квартиру (235 м2) та гараж (26 м2). У 2023 році Світлана Кубів стала власницею квартири в Ужгороді (71 м2), але у декларації не вказано вартість нерухомості.

З цінного майна Степан Кубів вказав годинник De Ville Co-Axial Chronometer бренду Omega, а також ікону 1838 року. Дружина Степана Кубіва Світлана із 2020 року є власницею автомобіля Mercedes-Benz GLE 300d за 2,8 млн грн.

Свої заощадження Степан Кубів зберігає переважно готівкою: 450 тис. грн, 155 тис. доларів, 27 тис. євро. Ще понад 170 тис. грн нардеп зберігає у банку, Світлана Кубів вказала 192 тис. грн заощаджень.

Степан Кубів/фото із соціальних мереж

Володимир Мацелюх

44-річний Володимир Мацелюх переміг на виборах голови Новояворівської ОТГ у 2020 році – його висувала «Українська галицька партія». Раніше посадовець був заступником голови Яворівської районної ради та очільника Новояворівська.

Міський голова Новояворівська Володимир Мацелюх оприлюднив декларацію про доходи за 2023 рік. Загальний річний дохід подружжя перевищив мільйон гривень. Про це стало відомо з сайту НАЗК після того, як декларації посадовців знову стали публічними.

Як вказано у електронній декларації, у 2023 році Володимир Мацелюх отримав 818 тис. грн зарплати у міськраді Новояворівська, ще 299 тис. грн зарплати отримала його дружина Галина у «Старицькому військовому лісгоспі». Свої заощадження подружжя зберігає переважно готівкою – 135 тис. грн.

Щодо нерухомості, то очільник Новояворівська має власну квартиру у місті (68 м2), є співвласником батьківської квартири (66 м2) та може проживати у батьківському житловому будинку площею 207 м2.

Дружина голови ОТГ має у власності автомобіль Hyundai Tucson (2016 року випуску), а Володимир Мацелюх користується батьковим авто Volkswagen Jetta (2016 року випуску). Протягом 2022-2023 років подружжя не купувало нових авто чи нерухомості.

Володимир Мацелюх/фото із соціальних мереж

Олег Канівець

Міський голова Стрия Олег Канівець оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік. Олег Канівець отримав 652 тис. грн зарплати у міськраді Стрия та не купував нової нерухомості чи авто.

Як вказано у електронній декларації, мер Стрия проживає разом із дружиною Антоніною та двома доньками. У 2023 року Олег Канівець отримав 652 тис. грн зарплати та 128 тис. грн пенсії. Це єдині доходи у родині Канівців. Заощадження Олег Канівець зберігає готівкою – 300 тис. грн.

Подружжя має квартиру у Києві (136 м2), житловий будинок у Стрию (115 м2), земельну ділянку та незавершене будівництво житлового будинку (240 м2) у селі Мурафа на Вінниччині. Посадовець також має право користуватись земельною ділянкою для обслуговування будинку в Стрию.

Автопарк сім’ї посадовця складається із трьох авто: Toyota Land Cruiser 200 (2010 року випуску), Hyundai Tucson (2007 року випуску) та ВАЗ 2107 (2005 року випуску). Останні роки подружжя не купувало нових автомобілів чи нерухомості.

З Олегом Канівцем пов’язані кілька компаній, що займаються виробництвом електроенергії, виробництвом хімікатів, будівництвом та ін. Йдеться, зокрема, про: «Укртехнобудінвест», «Парк інвест буд», «Юкрейніа солар груп – Сарата», «Юкрейніа солар груп – Ізмаїл», «Галартезіан», «ІННЕФ», «Глобал пауер солюшнз», «Джако технолоджі Україна», також польські фірми: «Центр обслуговування інвесторів – Агентство тимчасової зайнятості» (Centrum Obslugi Inwestora - Agencja Pracy Tymczasowej sp.z.o.o.), «Централ Парк Груп» (Central Park Group sp.z.o.o.), «Ерка капітал Груп» (Grupa Kapitalowa Er Ka sp.z.o.o.).

60-річний Олег Канівець йшов на вибори мера Стрия у 2020 році як самовисуванець. Канівець раніше був депутатом Львівської облради та народним депутатом VII скликання.

Олег Канівець/Ліга нет

Тарас Батенко

Народний депутат Тарас Батенко із Львова оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік. Політик отримав 702 тис. грн зарплати у ВР, компенсацію за оренду житла. Нардеп із дружиною не мають власних авто, але їздять на машинах помічників Батенка.

Як вказано у електронній декларації, у 2023 році Тарас Батенко отримав 702 тис. грн зарплати у Верховній Раді, 644 тис. грн на відшкодування витрат, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень та 199 тис. грн компенсації на оренду житла. Дружина політика Катерина вказала 80 тис. грн доходу у Верховній Раді – відомо, що вона є помічницею народної депутатки Ірини Констанкевич.

Подружжя не купувало нової нерухомості у 2023 році. Катерина Батенко вказала дві земельні ділянки у селі Звенигород біля Львова (одна власна, інша в оренді) та незавершене будівництво будинку у цьому селі. Тарас Батенко є власником квартири (21,7 м2) та співвласником ще однієї квартири у Львові площею 51,3 м2. Житло у Києві нардеп орендує.

Тарас Батенко користується Toyota Camry 2017 року випуску, яке належить його колишній помічниці Ксенії Єгоровій, а Катерина Батенко користується Mercedes-Benz GLE 300D (2020 року випуску), власником цього авто є помічник Тараса Батенка – Володимир Свердун.

Серед видатків Тарас Батенко вказав 760 тис. грн за навчання доньки у приватній школі Akademeia High School у Варшаві. Заощадження політик зберігає у банку: 5,4 тис. євро, 83,6 тис. доларів, 294 тис. грн. Катерина Батенко зберігає готівкою 1,3 млн грн, ще 1,6 млн грн – у банку.

49-річний політик Тарас Батенко є народним депутатом двох скликань, а також двічі був депутатом Львівської облради. У 2023 році очолив політичну партію «За майбутнє», замість її попереднього очільника Ігоря Палиці.

Тарас Батенко/ТСН

Микола Никитюк

В.о. керівника львівської податкової Микола Никитюк оприлюднив свою декларацію за 2023 рік. Його колишня дружина – шкільна вчителька Лілія Никитюк, з якою вони спільно проживають, успадкувала частки двох земельних ділянок у Львові, придбала квартиру у новобудові, а також авто Audi A4 Allroad (2023 р. в.) приблизно за 60 тис. доларів.

Як вказано у декларації посадовця, у 2023 році Микола Никитюк отримав 175 тис. грн зарплати у львівській податковій та 171 тис. грн пенсії. Його екс-дружина Лілія Никитюк, з якою попри розлучення у 2018 році вони досі спільно проживають, вказала 179 тис. грн зарплати у львівській школі №96 та 91 тис. грн доходу від підприємницької діяльності – у 2023 році жінка відкрила ФОП та надає майно в оренду.

Щодо майна, то у 2023 році Лілія Никитюк стала власницею квартири у Львові (44,6 м2), у декларації вказано, що вона придбала її всього за 998 тис. грн. З реєстру нерухомості відомо, що квартира розташована у новобудові – ЖК «Леополь Таун» на вул. Стрийській. Лілія Никитюк купила квартиру у цьому ЖК по переуступці, ймовірно, що зазначена у декларації ціна 998 тис. грн – це вартість житла на момент зведення будинку. Лілія Никитюк у 2023 році успадкувала частки двох земельних ділянок у Львові, із 2021 року вона є співвласницею житлового будинку площею 104 м2. Також екс-дружина посадовця має дві квартири (123 м2 та 54,1 м2) та гараж (19,5 м2) у Львові.

У 2023 році Лілія Никитюк придбала новеньке авто Audi A4 Allroad (2023 року випуску) за 2,3 млн грн (приблизно 60 тис. доларів). У декларації вказано, що для купівлі авто жінка взяла 1,1 млн грн кредиту в банку. Для купівлі нового майна екс-подружжя використало свої заощадження. Якщо порівнювати декларації за 2022 та 2023 рік, то заощадження в.о. керівника податкової зменшились на 13 тис. доларів, 5,5 тис. євро та понад 200 тис. грн, а його екс-дружини на – 21,5 тис. доларів та 150 тис. грн.

В.о. керівника львівської податкової Микола Никитюк з нерухомості має лише частку (25%) у родинній квартирі у Львові (54 м2). Посадовець не має власного авто, він задекларував право користуватись автомобілем Seat Leon (2017 року випуску), який належить Наталії Хмарській.

47-річний Микола Никитюк родом зі Львова. Протягом 2019 – 2020 років був на посаді заступника начальника управління – начальника першого відділу управління оперативного забезпечення по окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Донецькій області. У квітні 2023 року Никитюка призначили на посаду заступника начальника відділу контролю за відшкодуванням ПДВ управління оподаткування юридичних осіб ДПС у Львівській області. Уже через місяць його підвищили до в.о. начальника податкової у Львівській області. Попереднього керівника обласної ДПС відсторонили за підозрою у корупції його підлеглих.

Микола Никитюк/gov.ua

Головне фото: depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: