На Львівщині зросла середня зарплата

5d7a3bd775a22-8vh5kzsq5ze0s6eujpg

На Львівщині зріс середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях: на початку червня торік фірми і компанії пропонували потенційним працівникам у середньому 7,8 тисяч гривень, а станом на 1 червня цього року – 8,2 тисяч гривень.

На Львівщині зріс середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях: на початку червня торік фірми і компанії пропонували потенційним працівникам у середньому 7,8 тисячі гривень, а станом на 1 червня цього року – 8,2 тисячі гривень.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Станом на 1 червня в області було 4,4 тисячі вільних робочих місць і вакантних посад і 24,3 тисячі безробітних.

Найскладніше на зареєстрованому ринку праці знайти роботу продавцям, бухгалтерам, спеціалістам держслужби, керівникам підприємств.

Натомість нестача кадрів спостерігалася за такими професіями: поліцейський, двірник, інспектор, слюсар з ремонту та експлуатації підземних газопроводів, електромонтер з експлуатації розподільних мереж, монтер колії та інші.

Для підвищення конкурентоспроможності безробітних служба зайнятості організовує для них професійний вишкіл за 35 робітничими професіями, які користуються попитом у працедавців, а також за 32 напрямами курсів цільового призначення.

На думку фахівців з профорієнтації, сьогодні, щоб залишатися в тренді на ринку праці, важливо розвивати як м’які соціальні навички (лідерство, багатозадачність, критичне мислення, командну працю, креативність), так і тверді, а це цифрова компетентність: здатність аналізувати інформацію, комунікувати та взаємодіяти у цифровому суспільстві, створювати цифровий контент, медіаграмотність, а також знання іноземних мов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: