Частина Львова може провалитися у зруйновану 10-кілометрову каналізацію

8B3W62Hzr30ywUoe0p1lXgg7SKDRz6cGgxmhLHz9
Фото з відкритих джерел.

Під Львовом на глибині 40 метрів є тунель від вул. Наукової до пр. Чорновола. Нещодавно львівські дігери оприлюднили фото цього тунелю і заявили про його аварійність.

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів ЛМР.

Депутатка Львівської міськради від Європейської Солідарності Оксана Маруняк звернулась до виконавчої влади з проханням перевірити, чи справді тунель загрожує обвалом.

За її словами, наприкінці травня цьогоріч львівські дігери Андрій Риштун та Іван Акимов дослідили 10-кілометровий підземний каналізаційний тунель у Львові, який на глибині 40 метрів простягається від вул. Наукової, через вул. Виговського та мікрорайон Левандівка до пр. Чорновола.

«Активні громадяни подолали всю протяжність тунелю, зробили фото- та відеофіксацію. Із зібраних матеріалів та зі свідчень самих дігерів видно, що тунель перебуває в неналежному стані, його дно зруйноване, стінки пробивають струмені води, у деяких його частинах — стрімка течія води та нечистот, люки та драбини заіржавіли.

Зі слів дослідників, тунель перебуває в аварійному стані, який у випадку підтоплення та подальшої бездіяльності становить загрозу обвалу. Внаслідок цього життя та здоров’я мешканців міста Львова, чиї будинки розташовані над тунелем, а також їхня власність є у потенційній небезпеці», — розповіла Оксана Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: