Що вирішили у мерії щодо електросамокатів у Львові

4c5444d7-0889-4146-ac9c-a92f4dc1abea-696x522

Впродовж місяця у міській раді планують напрацювати меморандум з сервісами прокатів електросамокатів у Львові.

Про це під час круглого столу «Електросамокати. Що далі?» розповів начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

«Проблема постала у тому, що електросамокатів стало одразу дуже багато. З’явились прокатні сервіси, які пришвидшили процес переходу на такі засоби мікромобільності. Станом на сьогодні існує провалля у законодавстві, тобто не визначено, де може їздити самокат. Відтак почали з’являтись конфлікти з іншими учасниками руху. Тобто, якщо велосипед, автомобіль і пішохід співіснують вже близько століття, то самокат виявився новим в цій низці, а тому має конфлікти і з пішоходами, і з велосипедистами, і з водіями. Дійсно, місто має прийняти якесь рішення щодо того, яким чином втрутитись в цю ситуацію, щоб пересування для всіх учасників руху було комфортним і безпечним. Сьогодні ми дискутували власне над тим, що можна зробити», пояснив організатор круглого столу, директор КУ Інститут міста Олександр Кобзарев.

Читайте також: «З’їдьте з тротуару», або Коли у Львові врегулюють питання з електросамокатами

За його словами, існує дві думки: управління транспорту пропонує підписати меморандум із бізнесами, які займаються прокатом, а депутати мають пропозицію прийняти ухвалу, яка б регулювала цю діяльність.

«Мені здається, що сьогодні ми отримали більше тих точок дотику між бізнесом та іншими зацікавленими сторонами», - додав Олександр Кобзарев.

Як розповів Орест Олеськів, робоча група працює над меморандумом між прокатними сервісами і міською владою.

«Львівська міська рада ініціювала створення робочої групи з метою напрацювання варіантів вирішення проблем, які пов’язані зі самокатами. Завдання цієї групи, в основному, полягає у розробці меморандуму між прокатними сервісами і міською владою для врегулювання певних проблемних питань. Після розробки та підписання цього меморандуму, ми будемо тісно співпрацювати у питаннях маркування паркувальних місць, особливо в центрі міста, контролю та формату обміну даними. Також ми сьогодні обговорювали питання ухвали, яка стоїть у порядку денному на найближче пленарне засідання. На мою думку та на думку більшості робочої групи, ця ухвала є передчасною, через те, що містить регулювання, які містові буде складно контролювати. Потрібно провести більш широку дискусію по цій ухвалі, дійти до консенсусу і лише після цього вводити певні регулювання», - заявив Орест Олеськів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: