У секретних тюрмах на окупованому Донбасі утримують понад 3,5 тисячі українців

тюрма

За даними українських правоохоронців, у секретних в’язницях на окупованих територіях Донбасу перебувають понад 3,5 тис. українців.

Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Під час івенту в рамках 47-ї сесії Ради ООН з прав людини спільно Джапарова заявила, що згідно з даними Офісу генерального прокурора, на тимчасово непідконтрольній території України розташовано близько 160 секретних в’язниць, у яких незаконно утримуються більше ніж 3,5 тис. громадян України.

Заступниця голови МЗС також закликала об’єднати зусилля, аби ліквідувати усі такі незаконні об’єкти на Донбасі. Зокрема, вона виступила з вимогою, аби Росія припинила перешкоджати роботі регіональних та міжнародних правозахисних організацій й допустити їх до місць позбавлення волі, забезпечивши конфіденційність спілкування з затриманими особами.

«Хочу пригадати, що навіть спеціальному доповідачеві ООН з питань запобігання катуванням пану Нілсу Мельцеру, російська окупаційна влада відмовила у повному та безперешкодному доступі до місць затримання на Донбасі під час його візиту до України у 2018 році», – додала Джапарова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: