Перший в Україні молодіжний мобільний центр вирушив у громади Львівщини (фото)

dffac2ec9e26ef3b6a716cf73f484f07

У Львові презентували перший в Україні мобільний молодіжний центр.

Йдеться про мікроавтобус, яким команда Львівського обласного молодіжного центру подорожуватиме громадами Львівщини.

«ІмпактБус» -  таку назву отримав молодіжний мобільний центр, має спеціальне  обладнання для проведення тренінгів, презентацій, кінопоказів та змістовного дозвілля.

Він придбаний за кошти обласного бюджету.  

Мобільний центр відвідуватиме громади Львівщини, аби познайомитися з молоддю, вивчити її потреби, плани та рекомендації, зміцнити потенціал громад, які вже мають молодіжні простори та молодіжні ради.

«Мрія збулася, у нас є свій мобільний молодіжний центр. Це актуальний, потрібний формат спілкування і дозвілля. Для Львівської обласної ради важливо,  щоб наша молодь у місті чи в селі, - отримала можливості для розвитку, самореалізації й знань, а отже ставала конкурентоздатною в країні. Наша мета – заглянути в малодоступні населені пункти, познайомитися з місцевою молоддю, вивчити її потреби та допомогти в подальшому розвитку, а також зміцнити потенціал громад, які вже мають молодіжні простори та молодіжні ради», - розповіла ініціаторка створення мобільного молодіжного центру, голова комісії з питань молоді та спорту Львівської обласної ради Тетяна Бей.

У ЛОДА кажуть, що мобільні молодіжні центри є поширеною практикою роботи з молоддю в розвинених державах. У такий спосіб створюються однакові умови для молодих людей щодо доступу до наявних можливостей незалежно від того чи вони проживають у великому місті чи у віддалених громадах.

«Ми готові доїхати до кожної громади. Саме за допомогою такого мобільного центру ми зможемо дізнатися більше чим живе наша молодь, які у неї потреби та які виклики перед нею стоять. Сподіваюсь, що після спілкування з фахівцями та волонтерами у них виникнуть свіжі ідеї та бажання робити щось корисне для своєї громади. Молодіжна політика політика буде нашим пріоритетом і на наступний рік», - заявив голова ЛОДА Максим Козицький.

Вже відсьогодні центр почав мандрувати Львівською областю. Першим пунктом стало село Добросин, де нещодавно відкрився молодіжний простір «Don’t stop».

Програма виїздів центру передбачає блок неформальної освіти, симуляційні та настільні ігри, вивчення думок планів та рекомендацій молоді.

Для  запрошення мобільного молодіжного центру в громаду необхідно заповнити реєстраційну ФОРМУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: