У Рясному освятили церкву, яку зводили понад п'ять років (фото)

IMG_20210712_143534_1-2000x1200
Фото: Юліана Лавриш

У львівському мікрорайоні Рясне-1 напередодні, 12 липня, освятили новозбудований храм св. Василія Великого УГКЦ.

Про це повідомляє «Духовна велич Львова».

Очолив чин освячення та празничне Богослужіння Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні духовенства парафій Львова.

Фото: Юліана Лавриш

Храм святого Василія Великого будували більше 5 років, хоча сама парафія існує близько 17 років. Вибір дати для освячення святині – не випадковий. Як зазначили парафіяни, у липні 2015 року, якраз перед початком будівництва храму у вересні того ж року, на парафії перебували мощі святого апостола Петра, перед якими невпинно молилася парафіяльна спільнота у своєму єдиному намірі – за будівництво святині.

Читайте також: П’ятірка сакральних споруд Львівщини з унікальною історією, які має побачити кожен

Фото: Юліана Лавриш

«Дякуємо найперше Господеві за дар Його Любові – цю церкву, за дар батьківської турботи. Дякуємо Матері Божій, прославленій у Зарваницькій Чудотворній іконі, яка сьогодні є у храмі, у день його освячення. Так само, як 5 років тому була з нами, у період початку будови. Сьогодні з освяченням відбулося духовне народження церкви святого Василія Великого, і у цьому чимала заслуга великої кількості мирян, які невпинно трудилися над її становленням», – зазначив у слові до всіх присутніх адміністратор храму о. Володимир Гоцанюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: