«Бути собою»: де у Львові з'явився новий мурал і в чому його суть (фото)

217583839_1568905083464673_2852319470237070653_n
Фото: Андрій Буняк

На львівській вулиці Стуса з'явився мурал, створений художником Андрієм Буняком у співпраці із «Львівобленерго».

Митець розповів ІА Дивись.info що над настінним малюнком він працював впродовж трьох днів, і ще один день присвятили розробці екскізу.

«Його концепція у тому, що українське суспільство досі доходить до розуміння ролі жінки в суспільстві як рівної чоловіку і цей мурал він, насправді, не чисто про фемінізм, чи про те, що жінки мають бути такі самі, як чоловіки. Ні! Він радше про те, щоб психологічно та ментально жінка могла відчувати себе тим, ким вона захоче, незалежно від того, які шаблони і стереотипи їй приписують», - пояснив нам художник.

Фото: Андрій Буняк

І додав, що нинішні стереотипні уявлення про жінок, які буцімто мають бути хазяйновитими чи тих, кого називають «утриманками», негативно впливають на загальне уявлення про роль жінки.

Фото: Андрій Буняк

На муралі є слово «Perfect» (ідеальний – англ.). Це означає, що жінка не має бути ідеальною, адже ідеалу взагалі не існує: єдиний критерій, яким потрібно керуватися при формулюванні якогось мислення стосовно цієї теми, це критерій — «бути собою», - каже Андрій Буняк.

Нагадаємо, торік ІА Дивись.info спілкувалася із Андрієм про те, як це — бути вуличним художником, звідки брати натхнення та про його роботи, які прикрашають українські міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: