Автор трьох впізнаваних львівських муралів намалював Івана Франка у Дрогобичі (фото)

215138088_499896714429203_1194734909368778282_n-768x432
Фото: "Медіа. Дрогобиччина"

У Дрогобичі на фасаді Центру культури та мистецтв «Каменяр» з'явився мурал, присвячений Іванові Франкові.

Про це повідомили на місцевому сайті «Медіа.Дрогобиччина»

«Зображення Івана Франка, а також символічна постать Каменяра, поєднані елементами української вишивки стали справжньою окрасою фасадної частини Центру культури та мистецтв «Каменяр» (колишній районний Народний дім по вул. 22 Січня)», - пише видання.

Читайте також: «Бути собою»: де у Львові з’явився новий мурал і в чому його суть (фото)

Водночас сам автор муралу львівський митець Святослав Владика зазначив у дописі у Facebook: «Franko це завжди актуально, в Бразилії і в Україні».

Фото: Святослава Владики

Автором ідеї та ініціатором муралу виступив директор Центру «Каменяр» Іван Сех,  фінансову підтримку надав депутат Львівської обласної ради Андрій Дуліб’яник.

Додамо, що Святослав Владика є автором щонайменше трьох великих муралів у Львові, які презентували торік. Мова про роботу «Дякую лікарям» на стінах Клінічної лікарні швидкої допомоги, «Андрей Шептицький», що на житловому масиві на Сихові та «Наш Сліпак — Вічний Міф» на Дорошенка, 9.

Митець – член Української Спілки Іконописців Лауреат Державної Премії України в галузі архітектури, спікер-викладач УКУ, автор численних церковних розписів, учасник міжнародних виставок. Митець нещодавно повернувся із Бразилії, тож його робота в Дрогобичі стала першою після прибуття на Батьківщину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: