Вибух на «Рівнеазот»: ДАІ досліджує ґрунти із п'ятьох локацій

a01ebd5-690
Фото: Алла Лосік

У місцевості, де стався вибух на заводі неподалік Рівного, нині Державна екологічна інспекція проводить експертизу.

Про це повідомив очільник ДАІ Андрій Мальований 21 липня.

«Учора та сьогодні здійснюється дослідження ґрунтів у населених пунктах поблизу підприємства з урахуванням рози вітрів. Уже відібрано проби ґрунту в 5-х точках: поблизу підприємства ПрАТ «Рівнеазот», на території населених пунктів Городок, Караєвичі, Обарів, а також у місті Рівне (зі сторони луцького кільця)», - заначив Мальований.

Нагадаємо, що на заводі «РівнеАзот» 20 липня розгерметизувався трубопровід в цеху виробництва азотної кислоти. У повітря піднялась помаранчева хмара. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідували того ж дня, водночас виділили резервний фонд ліжкомісць у разі погіршення самопочуття працівників.

Мальований додав, фахівці ДЕІ зафіксували, що надходження забруднюючих речовин в повітря припинено.

«Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю ДЕІ Поліського округу було проведено заміри атмосферного повітря – показники в рамках допустимих концентрацій», - каже експерт.

Приватне акціонерне товариство «Рівнеазот» OSTCHEM – одне з найбільших в Україні підприємств з виготовлення мінеральних добрив та адипінової кислоти. Підприємство розташоване в західній частині України неподалік від міста Рівне.

З 2011 року ПАТ «Рівнеазот» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує підприємства азотної хімії Group DF.

Засновником та власником Group DF є Дмитро Фірташ. OSTCHEM об’єднує підприємства азотної хімії Group DF: ПрАТ «Азот» (Черкаси, Україна), ПрАТ Концерн «СТИРОЛ» (Горлівка, Україна), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (Сєвєродонецьк, Україна).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: