У Львові з'явилася школа грудного вигодовування

DSCF1618_1627982172_1620x1080_1_0
Фото: ЛОДА

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі вчора відкрили Школу грудного вигодовування.

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі вчора відкрили Школу грудного вигодовування.

Про це розповіли в департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації.

Спеціалісти з грудного вигодовування тут будуть проводити інтерактивне навчання матерів у форматі лекцій, відео-уроків та практичних вправ. Наразі такі заняття проводяться один раз на тиждень для пацієнток відділення патології вагітності. Згодом планується розширення діяльності Школи та збільшення кількості учасників.

«Грудне вигодовування це найкращий спосіб забезпечити немовлят необхідними поживними речовинами для росту та розвитку. Молоко матері є ідеальним харчуванням для новонародженого, адже воно діє як перший захист, оберігаючи дитину від багатьох поширених дитячих хвороб. Така стратегія є хорошою інвестицією у розвиток та майбутнє наших дітей», - зазначила Любомира Кутневич, головний спеціалістка відділу організації медичної допомоги населенню департаменту.

Марія Кісельова, д.м.н., професорка, завідувачка кафедри педіатрії та неонатології ФПО ЛНМУ ім. Данила Галицького також зауважила, що на тлі пандемії COVID-19 навколо грудного вигодовування було багато дезінформації:

«ВООЗ повідомляє, що передача активного вірусу через грудне молоко досі не доведено. Проте немає причин уникати чи припиняти грудне вигодовування, тому що переваги грудного молока перевищують потенційні ризики передачі. Однак, під час годування слід дотримуватись гігієнічних заходів, таких як носіння масок».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: