Обвинувачений у вбивстві Вербицького може вийти на волю

Юрий_Вербицкий
Юрій Вербицький.

Сергія Мисливого та Івана Новотного, яких обвинувачують у викрадені активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, можуть вже у суботу, 7 серпня, вийти на волю.

Сергія Мисливого та Івана Новотного, яких обвинувачують у викрадені активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, можуть вже у суботу, 7 серпня, вийти на волю.

Про це 6 серпня повідомили в Адвокатській дорадчій групі.

«Їхні адвокати усіма можливими способами затягували засідання. А тепер, коли спливає термін тримання під вартою, продажні судді раптово пішли у відпустку і вмили руки. Це, без сумніву, була наперед спланована цинічна операція. Черговий доказ, що у справах Майдану на реальні покарання для справжніх вбивць очікувати марно», - йдеться в повідомленні.

Нинішнього року 21 липня колегія суддів Білоцерківського суду під головуванням Ірини Дубановської ініціювала зміну підсудності у справі, яку вже визначав до того апеляційний суд.

Напередодні, 4 серпня, Апеляційний суд повернув справу суду назад. Засідання там призначили 5.08.2021 на 16.00, потім перенесли на 9.00 четверга. І воно теж не відбулось, бо бокові судді у відпустці.

Адвокати зазначають, що дві третини колегії суду зараз у відпустці. З відпустки нікого не відізвали. Повторний автоматичний перерозподіл не провели.

Оскільки спливає термін запобіжного заходу і немає засідання суду, обвинувачені вийдуть на волю.

Пані прокурор Юлія Малашич зазначає водночас, що обидва обвинувачені переховувались від органів слідства. Один кілька місяців, інший більш успішно — 6 років.

За версією слідства Мисливий і Новотний були членами злочинної організації під керівництвом О.Чеботарьова, так званих «тітушок», які викрали Ігоря Луценка і Юрія Вербицького з Олександрівської лікарні в Києві 21 січня 2014 року і катували протягом багатьох годин.

Сергію Мисловому повідомили про підозру ще 2014 року, але особисто її вручити не змогли, оскільки він втік і переховувався, користуючись підробленими документами.

За словами Малашич, обвинувачений переховувався під прізвищем Біліченко. За підробленими паспортами неодноразово перетинав державний кордон

Затримати Мисливого вдалося тільки 10 березня торік. Через два дні також затримали ще одного підозрюваного в цьому провадженні — Івана Новотного. З моменту затримання підозрювані перебувають під вартою.

«Мисливому, і Новотному інкримінується участь у злочинній організації, яка була створена для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, безпосередньо викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, також перешкоджання мирним зібранням - Євромайдану. Окремо Мисливому інкримінується вбивство Юрія Вербицького, а також використання та підбурювання до підробки офіційних документів, зокрема, паспорта громадянина України», - повідомляє Адвокатська дорадча група.

Останнє відоме місце роботи Мисливого - директор Держпідприємства «Ковалівський спиртовий завод» в Чернігівській області.

За словами пані старшого прокурора, Новотний також мав три паспорти, він позбувся свого номера телефону, родина фігуранта не знає, чим він заробляє на життя, а сам він офіційно не працевлаштований.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: