У центрі Львова зріжуть ще одне дерево (фото)

IMG_9350-630x420
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Аби мінімізувати ризики, сьогодні, 6 серпня, на площі Ринок виконуватимуть роботи з видалення всихаючої липи біля фонтану «Адоніс» та полегшення крони каштану біля фонтану «Діана».

Про це розповіли в управлінні екології та природних ресурсів міськради.

«Після літніх буревіїв стан каштану суттєво погіршився, зокрема, в стовбурі дерева з’явились тріщини, гілка почала відходити, тому необхідно вжити невідкладних заходів. Це дуже небезпечно, коли через тріщини падають гілки зі здорових дерев», - зауважила начальниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Ще одне розщеплене дерево виявили на Погулянці.

«В результаті обстежень ми виявили розщеплений бук на вул. Жасминовій. Також закликаємо мешканців: у разі виявлення тріщин на деревах інформувати гарячу лінію міста», - наголосила Олександра Сладкова.

Додамо, що на місці липи у листопаді буде висаджено крупномірний саджанець, а за станом каштана будуть спостерігати: є сподівання, що він тішитиме своїм квітуванням та літнім затінком.

Нагадаємо, напередодні у Стрийському парку внаслідок падіння дерева загинуло двоє людей — 20-річний хлопець та 18-річна дівчина. За даними управління екології міськради, дерево було здоровим, а у нього влучила блискавка під час буревію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: