В Україні знову хочуть продовжити карантин, та ненадовго

IMG_6646-696x464
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме Кабінету Міністрів подовжити карантинні обмеження на території України ще на два місяці, до листопада.

Міністерство охорони здоров’я на тлі пандемії коронавірусу пропонуватиме Кабінету Міністрів подовжити карантинні обмеження на території України ще на два місяці, до листопада.

Про це журналістам сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає «Укрінформ».

«Ми розпочали підготовку до нового навчального року спільно з МОН, готуємося, що буде з освітнім процесом, коли будуть вводитися додаткові карантинні обмеження. Сьогодні в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Зараз він до кінця літа, але попередньо ми проговорили з урахуванням тієї епідситуації, яку бачимо сьогодні в європейському регіоні. В Україні також треба буде подовжити як мінімум на два місяці, що ми найближчим часом ініціюватимемо перед Кабінетом Міністрів», - сказав міністр.

Він додав, що у разі, якщо на території країни збережеться зелений рівень епідемічної небезпеки, освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень, лише з тими карантинними правилами для всіх громадських закладів.

У разі, якщо та чи інша область переходитиме на інший рівень епіднебезпеки, освітній процес буде продовжуватися, але тільки у разі вакцинації 80% освітян у кожному конкретному закладі освіти.

За словами Ляшка, лише в деяких регіонах освітян вакциновано більше ніж 50%.

Нагадаємо, в Україні дію адаптивного карантину продовжили до 31 серпня 2021 року, перед тим він мав діяти до кінця червня. Однак обмеження сутєєво послабили. Наприклад, дозволили проводити масові культурні події, працювати спортзалів, кінотеатрів тощо.  Та зазначимо, що по замовчуванню діє вимова користуватись засобами індивідуального захисту у громадських місцях.

Додамо, що ситуація із коронавірусом нині в Україні нестабільна: за добу можуть фіксувати кільканадцять випадків або ж кілька сотень. Минулої доби в Україні виявили близько восьмиста нових випадків, лідером кілька тижнів поспіль залишається Київ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: