Росіяни забруднили нафтою 80 квадратних кілометрів Чорного моря

cca0225-oil-spill-20210808-sar-c--1-
Фото: РАН.

Росіяни розлили нафту в Чорному морі біля Новоросійська, площа становить 80 квадратних кілометрів. 

Росіяни розлили нафту в Чорному морі біля Новоросійська, площа становить 80 квадратних кілометрів.

Про це повідомляє УП.

У «Грінпісі» впевнені, що це вплине на життя морських тварин і на людей, а ліквідація займе декілька тижнів.

Інститут космічних досліджень Російської академії наук, проаналізувавши супутникові знімки, порахував, що площа розливу нафти в Чорному морі становить майже 80 квадратних кілометрів.

Раніше, 7 серпня, в Росії повідомляли про 200 квадратних метрів, і стверджували, що розлив до вечора був ліквідований. Викид нафти стався при закачуванні її на танкер.

Тепер у РАН кажуть, що пляма може сама зникнути до вечора 11 серпня. За їхніми словами, через шторм пляму забруднення не прибило до берега і проводити очистку берегової лінії, за наявними даними, не буде потрібно.

У російському відділенні «Грінпіс» вважають, що ліквідація розливу нафтопродуктів в Чорному морі в районі Новоросійська може зайняти кілька тижнів, забруднення вплине як на морських тварин, так і на людину.

За його словами, якщо буде шторм, то розлив вже не вдасться відловити, велика частина розливу рознесеться по морю, частина піде в атмосферу і, звичайно ж, в цьому нічого хорошого, так як це завдасть шкоди живим організмам і людині, яка буде цим дихати поблизу - а це канцероген, який викликає онкологію .

Еколог уточнив, що для ліквідації розливу необхідні спеціальні судна, у яких є морські бони - спеціальні загородження, що запобігають розповсюдженню забруднення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: