Коли на Львівщину повернеться спека

English cocker spaniel dog
Цього разу спека протримається недовго. Фото: УП

У Львові та області очікується значне потепління, однак спека протримається недовго.

Про це ІА Дивись.info розповіла синоптикиня регіонального гідрометцентру Ірина Михайлів.

«Найближчі п'ять днів на Львівщині очікується короткотривале зростання як нічної, так і денної температури. Так, завтра, у п'ятницю, 13 серпня, вночі вона становитиме 8-13 тепла, а вдень - 23-26°С», - зазначила експертка.

З її слів, на вихідних температура надалі зростатиме. Так, цієї суботи-неділі прогнозують від 27 до 32°С тепла, вночі — від 13 до 19 вище нуля.

«Такий температурний режим протримається до 18 серпня, після якого очікуємо зниження температури. Наразі виглядає, що температури будуть в межах 20-26°С, а нічні – 10-15°С», – каже синоптикиня.

Водночас синоптикиня Наталка Діденко прогнозує, що на Україну насувається спека африканського походження, а в окремих регіонах очікується до 30-35°С.

«У п'ятницю повітря буде чудовим, протягом дня +24+29 градусів.  Така комфортна картинка повисить у нашій українській синоптичній вітальні ще пару днів, а вже з понеділка, з 16-го серпня, в Україну почне заходити спека африканського походження. Прийдуть +30+35 градусів», - написала вона у соцмережі.

Фахівці Центру громадського здоров'я нагадують: будьте обачними під час спекотних днів. У час сильного потепління потрібно обмежити власне перебування на сонці, особливо в період з 11.00 до 16.00 години. За можливості залишатися у приміщенні, бажано з кондиціонером.  Підтримуйте водний баланс: незалежно від того, наскільки ви активні. Не чекайте на відчуття спраги – пийте воду постійно маленькими порціями, але обов'язково порадьтесь з сімейним лікарем щодо допустимої кількості вживання води у спеку, якщо є якісь протипокази за станом здоров’я.

Уникайте напоїв, що містять кофеїн, алкоголь або велику кількість цукру, адже це фактично призводить до втрати більшої кількості рідини. Крім того, уникайте дуже холодних напоїв, тому що вони можуть викликати судоми шлунка. Якщо ви дотримуєтеся дієти з низьким вмістом солі, страждаєте на діабет, маєте підвищений кров’яний тиск або інші хронічні захворювання, порадьтесь зі своїм лікарем щодо водно-сольового режиму.

Ніколи не залишайте немовлят, дітей або домашніх тварин у припаркованому автомобілі, навіть з відкритими вікнами. Коли залишаєте авто, переконайтеся, що усі вийшли. Не забувайте напувати своїх домашніх тварин: давайте їм багато свіжої води, при цьому залишайте воду в тіні.

Нагадаємо, цього року, у червні, Україну застала шалена спека: сповпчики термометрів у різних регіонах досягали 30-39°С. Температура внормувалась після 19 липня, а потім знову в Україні були «погодні гойдалки».

Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: