Кількість українців, які хочуть залишити Афганістан, зросла

open children hand begging for money
open children hand begging for money

Уже 90 українців афганського походження та членів їхніх родин висловили бажання евакуюватися з території Афганістану в Україну. Наразі дипломати формують список громадян, які потребують евакуації.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав прессекретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив посольствам України в Таджикистані та Пакистані надати максимальну допомогу українцям, які нині перебувають в Афганістані», - заявив представник МЗС.

Ніколенко зазначив, що українська сторона опрацьовує можливі шляхи безпечної евакуації. Не виключається залученням можливостей іноземних партнерів.

«Для отримання допомоги співвітчизники мають повідомити посольство в Таджикистані або в Пакистані свої контактні дані та місце знаходження в Афганістані. Родичі в Україні також мають можливість звернутися на «гарячу лінію» МЗС», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Україна евакуювала з Кабула майже 80 осіб, частина з них — громадяни Афганістану — попросила про статус біженця.

Учора, 15 серпня, таліби увійшли в Кабул. Того ж дня президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну. Світова преса події в країні назвала крахом мрій про сучасну афганську державу, а однією з основних причин – повальну корупцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: