Нелегальна міграція та бурштин: прикордонники розповіли про найпоширеніші порушення

IMG_2770
Фото з архіву редакції, ілюстративне

У першій половині 2021 року, ситуація на кордоні, в межах відповідальності 7-го Прикарпатського прикордонного загону, характеризувалася продовженням активних спроб нелегального перетину кордону, перш за все громадянами Індії та Туреччини, зменшенням незаконного переміщення тютюнових виробів та активізацією спроб переміщення бурштину.

У першій половині 2021 року ситуація на кордоні в межах відповідальності 7-го Прикарпатського прикордонного загону характеризувалася продовженням активних спроб нелегального перетину кордону, перш за все громадянами Індії та Туреччини, зменшенням незаконного переміщення тютюнових виробів та активізацією спроб переміщення бурштину.

Про це під час пресконференції розповів начальник відділу організації прикордонної служби 7-го прикордонного Карпатського загону підполковник Анатолій Нагірний, передає кореспондент ІА Дивись.info.

За його словами, Львівський прикордонний загін, який нещодавно перейменували на 7 Прикарпатський прикордонний загін, збільшив глибину побудови охорони кордону. На семи постах, де є прикордонні наряди, організовано цілодобове ведення службою контрольного поста. Внаслідок чого 40% нелегальних мігрантів затримали ще на підступах до державного кордону країни.

Зокрема в пунктах пропуску «Рава-Руська» та «Краковець» проведені заходи щодо модернізації системи відеоспостереження. Завдяки ним прикордонному загону вдалося протидіяти нелегальній міграції та затримати 77 нелегальних мігрантів, що є високим показником.

«Обстановка на державному кордоні залишалась контрольованою. На ділянці нашого прикордонного загону організовано застосування 13 комплексів безпілотних літальних апаратів до складу яких входить 52 літальні апарати, якими ми постійно контролюємо ситуацію на кордонні з повітря. Також спостереження відбувається з використанням 4 мобільних тепловізійних комплексів, які ми нещодавно отримали в рамках міжнародної співпраці», - розповів Анатолій Нагірний.

Він додав, що основні загрози – це нелегальна міграція, та переміщення партій тютюну за допомогою дронів.

«Для спроб нелегального перетину кордону використовувалися чужі та підроблені документи. Також були спроби ввезення наркотичних, психотропних речовин та препаратів, продаж яких заборонено в Україні, переміщення холодної, пневматичної зброї та засобів активної оборони. Крім цього, були спроби ввезення партій промислових товарів з приховуванням від прикордонного та митного контролю», - додає він.

За його словами, суттєво зросла кількість виявлених психотропних речовин, прекурсорів а також бурштину.

«Так, було виявлено 157 недійсних документів, 6 чужих, а також підроблені документи. Крім цього, прикордонники виявили 67 одиниць зброї, 267 боєприпасів, майже 2 кілограми наркотичних речовин та 110 кілограмів прекурсорів. Було припинено діяльність організованої злочинної групи, яка займалася незаконним збутом наркотичних речовин на території Яворівського району. Прикордонними також припинили 4 схеми незаконного переміщення товарів.

Йдеться про 409 випадків на загальну суму 14 млн грн. Крім цього було виявлено 53 випадки переміщення тютюнових виробів  - понад 70 тис. пачок сигарет, 4 випадки переміщення бурштину – загалом понад 74 кілограми. Крім цього, вдалося запобігти спробами вивезення за кордон понад 21 тони металобрухту на загальну суму 126 тис.євро», - розповів Анатолій Нагірний.

Володимир ГАЛЕЧИК

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: