Львівські хірурги врятували підлітка з розривом нирки

240483716_4038398762956457_524701942361254278_n
Фото: "ОХМАТДИТ"

Дитина родом зі Стрийщини.

У Львові прооперували 14-річного хлопця із розривом нирки. Під час прогулянки він зачепився і вдарився в бік об металеву урну, та ще деякий час не зізнався батькам про травму.

Про це розповіли у пресслужбі обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит 26 серпня.

«Хлопець прийшов додому і вирвав. Але тільки наступного ранку зізнався про травму мамі, коли побачив кров у сечі і налякався. Зі Стрийської районної лікарні хлопець потрапив до нас з гематомою печінки і розривом нирки. Після обстежень наші хірурги побачили, що внаслідок удару нирка напіврозірвалася, але не постраждали магістральні судини, тож варто було спробувати її врятувати», – кажуть медики.

І додають, що команда урологів зшила нирку так, що обидві її частини зберегли функціональність, отже дитина матиме обидві нирки.

«Юний пацієнт уже сам ходить, сечовидільна система добре працює. Лікарі продовжують стежити за тим, як впливає на відтік сечі післяопераційний рубець. Зараз у підлітка все підлітка чудово загоюється, а сьогодні іде додому», – пояснюють у лікарні.

Нагадаємо, нещодавно у Львові прооперували шестирічного хлопчика із Закарпаття, який після автокатастрофи не міг нормально дихати та розмовляти через чисельні травми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: