Під час реконструкції львівської вулиці виявили брилу європейського вододілу

241439327_10225806408137825_5723094872889802308_n
Фото Олександри Сладкової

Під час ремонту вулиці Шевченка у Львові знайшли кам'яну брилу, що є частиною Європейського вододілу.

Про це повідомили очільниця управління екології міськради Олександра Сладкова і додала, що знахідку виявив доцент кафедри фізичної географії ЛНУ імені Франка Володимир Шушняк.

«Брила є частиною Європейського вододілу, який проходить точнісінько в місці знахідки. Є ініціатива брилу зберегти і зробити з неї пам‘ятний знак для позначення проходження вододілу Львовом», - написала Сладкова у Facebook.

По території Львова проходить лінія Головного європейського вододілу, тому річки та потоки в межах міста належать до басейнів Чорного та Балтійського морів. Лінія вододілу проходить на південь околицею Львова, від Сихова на захід до Козельник та Сигнівки, від Сигнівки вона різко повертає на північ і йде на Розточчя. В межах Львова вододіл проходить вулицями Зелена, Рахівська, Володимира Великого, через територію психіатричної лікарні на Кульпарківській, через вулиці Антоновича, Васильківського, Героїв УПА, Степана Бандери, Коротку, Залізничну, Шевченка та Брюховицьку.

Нагадаємо, неподалік Жовкви на місці реконструкції дороги археологи натрапили на безліч знахідок, найцікавішою з яких виявився тисячолітній залізоплавильний горн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: