Чого очікувати від курсу валют цього тижня, - прогноз

гривня
Фото з відкритих джерел.

За офіційним курсом минулого тижня гривня зміцнилася на 0,25 гривень чи на 94%.

Яким буде курс валют нинішнього тижня ІА Дивись.info розповів фінансово-економічний оглядач Богдан Слуцький.

За даними регулятора, якщо ще 6 вересня курс гривні зафіксували на рівні 26,93 грн за дол., то станом на 13 вересня – 26,68 грн за долар.

«Попит/пропозиція долара на міжбанку за цей же час знизилися з 26,90 / 26,92 до 26,74 / 26,76. Середні курси купівлі / продажу готівкового долара в банках за тиждень також знизилися з 26,83 / 27,00 до 26,65 / 26,85», - зазначає експерт.

І додає, що станом на зараз на валютному ринку не спостерігається втілення української традиції сезонного ослаблення гривні.

«Серед факторів, які сприяють укріпленню гривні, можна виокремити високі ціни на сировинні товари, якими Україна представлена на експортних ринках, що сприяє підвищенню надходження валютної виручки в середину країни, підтримуючи позитивну ситуацію з торговим балансом», - зазначає Богдан Слуцький.

З його слів, нещодавно отриманий Україною «подарунок» від Міжнародного валютного фонду у розмірі 2,7 млрд дол. дозволив перекрити значну частину боргового навантаження в період пікових виплат за зовнішніми боргами.

Відтак, завдяки, насамперед, надходженню коштів від Міжнародного валютного фонду міжнародні резерви України в серпні зросли на 9,2% і станом на 1 вересня 2021 року склали 31,6 млрд дол. в еквіваленті.

При цьому є ряд факторів, каже він, які чинять тиск на гривню. Зі слів експерта, йдеться про зростання цін на енергоносії, відсутність достатнього рівня інвестицій в країну, збільшення активності імпортерів для закупівлі товарів широкого споживання, а також відтік коштів нерезидентів з гривневих ОВДП з подальшим збільшенням попиту на валюту.

«Цього тижня долар в обмінниках може торгуватися через тиждень в діапазоні 26,60-26,95, а готівковий долар в банках – в діапазоні 26,50 - 27,00», - прогнозує фахівець.

А чого очікувати від курсу валют цієї осені, можна прочитати за цим посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: