«Пакунки малюка»: понад 50 тисяч комплектів доставлять в українські пологові

пакунок
фото ілюстративне

В Україні знову почали доставляти «пакунки малюка» в пологові будинки, проведено тендер на закупівлю 53,5 тис. бебі-боксів, і їх уже почали розвозити в перинатальні центри.

Про це розповів співзасновник компанії-виробника «пакунків малюка» Sky Trade Ukraine Дмитро Довгалюк в етерітелеканалу «Дом».

«Бебі-бокси, які зараз закуплені, на які проведено тендер — це 53 500 штук. Які зараз починають їхати по країні. І, можливо, буде проведено тендер на закупівлю ще 53 тис. бебі-боксів до кінця року», — пояснив він.

За його словами, по всій Україні ці бебі-бокси розвезуть у пологові будинки до середини жовтня. Що стосується 2022 року, то поки що невідомо, скільки буде «пакунків малюка», адже для цього потрібно провести новий тендер.

За даними ЗМІ, через невчасне проведення тендера вже навесні 2021 року «Пакунків малюка» не було ніде. Останні 50 тис. комплектів розвезли наприкінці лютого. Тендерні процедури, за даними проєкту «Пакунок малюка», затрималися через допущені в документації помилки, довготривалий вибір закупівельної організації та потребу внесення поправок до закону.

«Пакунок малюка» — це допомога батькам, набір речей для догляду за новонародженим, який вони отримують у пологовому будинку. У такому пакунку є одяг, підгузки, доглядова косметика, постіль та інформаційні матеріали для батьків.

Нагадаємо, «Пакунок малюка» запровадили 2018 року. 29 липня нинішнього року вітчизняний Кабмін вирішив замінити «Пакунки малюка» на одноразову фінансову допомогу новонародженим у розмірі 5 тисяч гривень ( стільки ж, скільки й вартує наповнення одного бейбі-бокса).

Натомість у дитячому фонді ООН в Україні (ЮНІСЕФ) засудили таку альтернативу та закликали зберегти «пакунки» в тому вигляді, в якому вони були. До слова, більшість українських батьків задоволені бебі-боксами та підкреслюють практичність цих наборів. Невдовзі після цього, в Раді зареєстрували законопроєкт, у якому йдеться про те, що в Україні пропонують організувати тимчасову закупівлю «пакунків малюка» через Управління Організації Об’єднаних Націй.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: