У Львові посилили карантин: чого очікувати від додаткових обмежень

IMG_9284

У Львові та області з понеділка, 18 жовтня, посилюють карантин.

Додаткові обмеження стосуватимуться культурної сфери, сфери торгівлі, шкіл і закладів громадського харчування.

ІА Дивись.info розповідає все, що варто знати станом на сьогодні.

Коротко про головне

Вранці 18 жовтня у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що Львівщина вкотре опинилась у переліку регіонів, де за добу зафіксували найбільше нових випадків інфікування недугою, позаяк було виявлено 588 позитивних результатів. Динаміка захворюваності в регіоні є критичною, адже щодня до лікарень поступає ще більше пацієнтів, левова частка з яких — невакциновані.

Станом на сьогодні ліжкова мережа медзакладів заповнена на 65,06%, це 2817 госпіталізованих, з-поміж яких щеплення проти коронавірусу мають лише 220 осіб, а повністю імунізованими проти недуги є 135 пацієнтів, зазначили у департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації.

Школи і дитсадки

Високою є й динаміка захворюваності серед дітей, тому віднині учні львівських шкіл пішли на канікули. Це стосується і деяких шкіл області, втім левова частка навчальних закладів на Львівщині все ж продовжує працювати у звичному режимі.

Ілюстративне фото, з архіву редакції

Минулої середи, як повідомляв перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, 90 класів серед усіх шкіл у Львові перебували на самоізоляції, по місту близько 200 школярів мають підтверджений коронавірус.

Дитячі садочки продовжують працювати але там буде обмежений доступ батьків у приміщення, посилений контроль за дотриманням маскового режиму.

Сфера культури

Відсьогодні заборонено проводити масові заходи окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до заходу.

Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюють лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів – не більше 50% від загальної кількості місць чи якщо ідеться про музеї – то не більше однієї людини на 10 кв.м.

Музичні школи йдуть на двотижневі канікули. Народні доми, гуртки та секції – не працюють. Бібліотеки працюють лише на видачу книг.

Торгівля

Промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси можуть працювати лише вакциновані працівники або з негативним ПЛР-тестом, а також із дотриманням маскового режиму та не більше 50% заповнення торгових площ.

Заклади громадського харчування

Усі заклади можуть працювати до 23.00 години, крім цього, їхня робота дозволена за умови 100% імунізації усіх працівників (чи ПЛР-тестів, зроблених за 72 години до приступлення до роботи) при заповненні не більше 50%, до 4 людей за столиком.

Якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом.

Спортзали можуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники повинні бути вакциновані. Заповненість – не більше 50%.

Готелі та хостели працюють лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Міська комісія ТЕБ і НС також напередодні вирішила, що дотримання карантинних вимог контролюватимуть правоохоронці, зокрема, йдеться про контроль носіння масок у громадському транспорті Львова. Натомість до закладів громадського харчування навідуватимуться держпродспоживслужба, поліція. Це будуть моніторингові групи, які перевірятимуть наявність сертифікатів про вакцинація та негативних ПЛР-тестів.

Додамо, що щеплення проти коронавірусу станом на ранок понеділка, 18 жовтня, у Львові мають 379845 людей, обидвома дозами вакциновані — 164934 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: