Вісім ідей, як провести 22-24 жовтня у Львові

IMG_9336-630x420
Фото з архіву редакції.

На початку тижня у Львові заборонили проводити масові заходи, якщо організатори та учасники не мають щеплення проти коронавірусу або ж негативного тесту на виявлення недуги, зробленого за 72 години до його початку.

На початку тижня у Львові заборонили проводити масові заходи, якщо організатори та учасники не мають щеплення проти коронавірусу або ж негативного тесту на виявлення недуги, зробленого за 72 години до його початку.

Тому, якщо ви є вакциновами, обирайте одну із восьми подій у Львові, які відбудуться впродовж 22-24 жовтня і гайда проводити яскраві вихідні. ІА Дивись.info розповідає про найцікавіші.

День кіно

У п’ятницю, 22 жовтня, о 18:00 в Центрі міської історії відбудеться День домашнього кіно. Це відкритий показ аматорських фільмів та зйомок із приватних архівів.

Під час показу можна буде переглянути цьогорічні знахідки Міського медіаархіву Центру міської історії та поспілкуватись із авторами та героями віднайдених та оцифрованих домашніх фільмів.

Вхід вільний, однак потрібно зареєструватись за цим посиланням, оскільки через карантинні обмеження перед подією потрібно буде показати підтвердження вакцинування.

Вино та львівський сирник

Цими вихідними, 22-24 жовтня, у Львові відбудеться традиційне ХІІ Свято Сиру і Вина. Усе відбуватиметься у Палаці Потоцьких.

Організатори обіцяють насичену програму, синно-винні та фермерський ярмарки, винну школу та вечірні перегляди вино, а в останній день — День сирника, тому львів’ян і туристів запрошують на безкоштовне частування.

фото з відкритих джерел

Цьогоріч вперше всі заходи події відбуватимуться у зручних білосніжних павільйонах.

Квитки тут. Початок о 14:00 годині в п'ятницю, 22 жовтня. Організатори також кажуть, що при вході можна буде зробити експрес-текст на коронавірус, якщо у вас немає свідоцтва про вакцинацію або ж негативного ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до заходу.

Години музики

У Львові відбудеться Фестиваль імені Владислава Любомирського — відомого мецената та композитора.

https://www.youtube.com/watch?v=dBhQrrfOf3w&feature=emb_title&ab_channel=%D0%9B%D1%8C%D0%B2%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0%D1%84%D1%96%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%96%D1%8F

Концерти відбудуться впродовж 22-26 жовтня. Львівська філармонія стане місцем проведення чотирьох подій фестивалю, на яких за участю міжнародного складу музикантів звучатимуть композиції українських та польських митців.

Із детальною програмою можна ознайомитись тут.

Кілька днів театру

У театрі Лесі цими вихідними відбудеться дві вистави.

У суботу, 23 жовтня, (19:00) «Уявні маршрути Львовом». Це вистава, яка намальована на піску. Ще ніколи мистецтво не було так близько. Цей інтимний перформанс створений для 8 глядачів та глядачок. Тут, через гру у піску, досліджуються перетини львівських історій та урбаністичних асоціацій.

У неділю, 24 жовтня, (19:00) «Галдамаш». Вистава, де актуальна тема і багато живої музики. Для цієї роботи команда театру освоїла нові інструменти, вивчила гуцульський діалект та зібрала мелодії з усіх Карпат.

У театрі Леся Курбаса 23 жовтня о 19.00 годині відбудеться драматична вистава «Так казав Заратустра».

Проект «Геть від Заратустри» — спроба драматурга Кліма та режисера Володимира Кучинського театральними засобами осмислити кризу українського суспільства, пропустивши свої думки крізь призму одного з найвідоміших європейських філософських творів «Так казав Заратустра» Фрідріха Ніцше.

Висадка дерев 

У суботу, 23 жовтня, львів'ян запрошують долучитися до висадки дерев у Стрийському парку. Тут об 11.00 годині охочі збираються біля вхідної арки зі сторони вулиці Паркової.

Фото архівне.

Цієї осені у Львові планують висадити понад 2800 дерев. Так з 20 жовтня до 1 листопада триватиме висадка дерев у Стрийському парку.

Якщо ви хочете взяти у цьому участь, заповнюйте форму за цим посиланням.

«Ми любимо Україну»

Оркестр театру та співочі заньківчани запрошують на концерт «Ми любимо Україну» у суботу, 23 жовтня, що відбудеться у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

У програмі — легендарні українські мелодії. Пісні та музика, яка нагадує нам про минуле та сповнює надією на прекрасне майбутнє. Звучатимуть рідні та впізнавані для кожного з нас хіти. Звучатиме Україна.

Як провести вихідні: альтернативи

Якщо ви хочете залишитись вдома, переглядаючи цікаві фільми, обирайте стрічки на будь-який смак за цим посиланням.

У разі, якщо плануєте подорожувати, цікаві місцини на Львівщині і не тільки можна знайти тут.

Однак пам'ятайте: якщо ви зібрались подорожувати потягом — варто мати при собі сертифікат про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не пізніше, ніж за 72-години до посадки чи довідку про те, що вакцинація вам протипоказана, позаяк з 21 жовтня діють такі обмеження в перевезеннях між  «жовтими», «помаранчевими» чи «червоними» регіонами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: