У Львові за порушення карантину закрили чотири заклади

IMG_9277-630x420
Фото з архіву редакції.

Міська міська комісія з питань ТЕБ і НС вирішила закрити 4 магазини у Львові за недотримання карантинних обмежень.

Про це під час брифінгу за підсумками засідання комісії розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«У Львові працюють рейдові групи, які перевіряють дотримання карантинних обмежень. Під час рейду у чотирьох закладах виявили порушення, зокрема у працівників не було Covid-сертифікати чи негативного тесту», - розповів Андрій Москаленко.

Так, за підсумками рейдів словами Андрія Москаленка, у місті вже виявляють перші міська комісія ТЕБ і НС вирішила призупинити діяльність чотирьох закладів у Львові до моменту виправлення зауваження:

  • магазин «Watsons» на вулиці Широкій, 67
  • магазин «Копійочка» на вулиці Низинній, 17
  • магазин «Чарка до свята» на вулиці Широкій, 63
  • магазин «Секонд-хенд» на вулиці Личаківській, 201

«Щоб ці заклади відновили свою господарську діяльність, необхідно отримати звернення від них про виправлення ситуації, і тоді комісія розгляне це рішення повторно. Щоби виправити ситуацію, заклад може витратити годину часу, а може і тиждень – це не залежить від міської комісії, а від самого закладу», - пояснив Москаленко.

Також комісія підтримала надання попередження про недотримання карантинних вимог чотирьом ринкам. Йдеться про Привокзальний ринок, торгово-ринковий комплекс «Новий», підприємство «Торговий дім «Народний» та Радіоринок.

Їм надається попередження, а за умови фіксації ще одного попередження, на комісію буде виноситись рішення про призупинення господарської діяльності на цих ринках до моменту виправлення зауважень.

«Цього тижня було накладено штраф – 17 тис грн на одного водія через недотримання карантинних обмежень. Йдеться про водія 51 маршруту», - заступник мера.

За його словами, зараз у Львові працює 12 моніторингових бригад у дві зміни, тому щоденно здійснюють близько 500-800 перевірок, та в день складають, орієнтовно, від 5 до 10 протоколів (цю інформацію місто отримує від поліції та Держпродспоживслужби).

«Більшість – це надання попереджень про недотримання маскового режиму чи нерозуміння, які саме документи потрібно пред’явити під час перевірки. Серед порушень – робота без негативного тесту, довідки чи сертифікату вакцинації, недотримання маскового режиму. Немає завдання накласти для когось штраф – нам важливо обмежити ту кількість контактів, яка є, щоб зменшити хвилю, а якщо деякі контакти неможливо обмежити, то потрібно зробити їх безпечними. Тож якщо ви також бачите недотримання карантинних обмежень – прохання звертатися і повідомляти про це», - додав Андрій Москаленко.

Він додав, що якщо динаміка захворюваності не зменшуватиметься, рішення про червону зону може бути прийнято впродовж декількох наступних днів.

«Місто прийняло рішення про обмеження масових заходів, і наша позиція залишається незмінною. Можуть відбуватися лише ті заходи, які відповідають критеріям: працівники або організатори та відвідувачі мають бути вакцинованими, мати негативний ПЛР чи антиген-тест. Всі мають дотримуватися карантинних обмежень – не більше 50% заповненості площі», - додав він.

Нагадаємо, з 18 жовтня через погіршення ситуації з захворюваністю на коронавірус у Львові посилили карантин. Зокрема, працівники усіх сфер обслуговування теж мають мати Covid-сертифікати або ж негативний ПЛР-тест.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: