У мерії Львова заявили, що готові до рясних снігопадів узимку

8-5-696x464

Для прибирання міських доріг нинішнього року взимку залучать 137 одиниць сноприбиральної техніки, водночас готують додатково залучити ще більше сотні приватних спецмашин.

Про це розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства. І додала, що техніка повністю готова до роботи, а також закуплено необхідні протиожеледні матеріали.

Як цитує її пресслужба мерії, упродовж тижня комунальну снігоприбиральну техніку перевіряли поліцейські, рятувальники та представники управління надзвичайних ситуацій, працівники ШРП і департаменту житлового господарства та інфраструктури.

«Для посипання доріг маємо 10 тис м3 піскосуміші, і ще плануємо закупити 9,8 тис м3. Також ми закуповуємо сіль і реагенти. Реагентами будемо посипати пішохідну зону у Галицькому районі. Сіллю будемо посипати також дороги. Запланували, що цієї зими сіллю будемо посипати 60 магістральних доріг у різних районах. До прикладу, минулого року ми передбачали, що сіллю будемо посипали 20 доріг. Однак, температура має бути не вище мінус 10 градусів. Це робимо для того, щоб зменшити кількість піску на вулицях, який на весну залишається між бордюрами і у дощоприймачах. Піскосумішшю будемо посипати підйоми та внутрішньоквартальні дороги. Тобто ми від піскосуміші не відмовляємося, але поступово переходимо на сіль і реагенти», - пояснила посадовиця.

Чому це важливо

Торік через значні опади снігоочисна техніка не встигала впроратись із прибиранням, через це місто просто-таки замітало зупинки, прибордюрні частини пішохідних переходів, тротуари.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: